ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρώτες ώρες του Β. Παπαγεωργόπουλου στη φυλακή

Οι πρώτες ώρες του Β. Παπαγεωργόπουλου στη φυλακή

-Τον έβαλαν σε θάλαμο με άλλους 9 κρατούμενους

-Συντετριμμένη η σύζυγός του μιλά για σκευωρία

Σε θάλαμο με 9 ακόμη κρατούμενους στις φυλακές Διαβατών βρίσκεται από χθες ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο Δήμο της πόλης, μεταφέρθηκε στις φυλακές και πλέον μοιράζεται έναν θάλαμο με τους συγκρατούμενους του.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο για πολιτική δίκη, με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών.

Όπως αναφέρει, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματα, πολλά χρόνια πριν αναλάβει δήμαρχος ο ίδιος.

Αν και ψύχραιμος στις αντιδράσεις του, ο κ. Παπαγεωργόπουλος έδειχνε εμφανώς σοκαρισμένος από την εξέλιξη καθώς σε καμία περίπτωση δεν περίμενε – όπως δήλωσε και η σύζυγός του – να μπει στη φυλακή.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να ενημερωθεί με ποιον τρόπο θα αγοράσει μια κάρτα για το τηλέφωνο προκειμένου να μιλήσει με τη σύζυγο του και να της ζητήσει τα απαραίτητα.

Όταν η πόρτα του κελιού έκλεισε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Θεσσαλονίκης χαιρέτησε τους συγκρατούμενούς του και κάθισε σε μια γωνία του κελιού.

Όρεξη για κουβέντες δεν είχε, καθόταν συνεχώς με το κεφάλι σκυμμένο, σκεπτικός και απογοητευμένος από τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης. Κρατούσε συνεχώς το τηλέφωνο στα χέρια, ενώ η αμηχανία του ήταν εμφανής.

Οι ώρες πλέον περνούν αργά και βασανιστικά , ενώ ο κ. Παπαγεωργόπουλος βασίζει τις ελπίδες του στην απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Συντετριμμένη η σύζυγός του

«Έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας, είμαστε συντετριμμένοι», δήλωσε λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του Β. Παπαγεωργόπουλου στη φυλακή η σύζυγός του.

«Μου επέτρεψαν να του πάω κάποια πράγματα. Του είπα να προσέχει τον εαυτό του γιατί είμαστε οι δύο μας. Είναι η πρώτη φορά που χωρίζουμε στα 40 χρόνια» είπε η σύζυγός του Β. Παπαγεωργόπουλου.

Η ίδια επιτέθηκε τόσο στον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη αλλά και στον υπάλληλο Παναγιώτη Σαξώνη, με βάση την κατάθεση του οποίου καταδικάστηκε ο Β.Παπαγεωργόπουλος: «Τον κοροϊδεύανε γιατί ήταν ατσαλάκωτος και προσπάθησαν να τον τσαλακώσουν. Δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει και πολύ. Δεν είπαμε και πολλά πράγματα. Μιλούσαμε με τα μάτια μας. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο. Όλα τα έκανε αυτός ο καταχραστής. Ούτε στα πιο φρικτά μας όνειρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα πήγαινε στη φυλακή. Δεν ξέρω πως αποφασίζουν. Κανείς δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Σαξώνη. Εκτός από τον Μπουτάρη που είπε στο δικαστήριο ότι η διοίκηση του Παπαγεωργόπουλου ήταν μια συμμορία».

Όταν ρωτήθηκε η σύζυγος του Παπαγεωργόπουλου ποιους εννοούσε ο σύζυγός της όταν είπε ότι «κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» απάντησε: «Εννοούσε την πολιτική αγωγή και τη διοίκηση του Μπουτάρη».

«Ούτε μία πεντάρα δεν έχει βάλει στην τσέπη του ο άνδρας μου. Ήταν στο υπουργείο Αθλητισμού. Παντού άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Άδικη πέρα για πέρα η απόφαση. Το μόνο πράγμα που αγοράσαμε στα 12 χρόνια της δημαρχίας του είναι ένα στούντιο 52 τ.μ στον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας», ανέφερε η Ελένη Παπαγεωργοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Μετά τον Παπαγεωργόπουλο, έχουν κι άλλοι σειρά

Βίντεο: Στις φυλακές Διαβατών μεταφέρεται ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Βίντεο: «Κράτα γερά δήμαρχε και ο Κολοκοτρώνης φυλακή πήγε»

Ποιος είναι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος