ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρά Δευτέρα: Με σύμμαχο τον καιρό το πέταγμα του χαρταετού

Καθαρά Δευτέρα: Με σύμμαχο τον καιρό το πέταγμα του χαρταετού

Με τον καιρό σύμμαχο ο «ιπτάμενος ναζιάρης των αιθέρων» εμφανίστηκε στους ουρανούς.


Από νωρίς το πρωί ο λόφος του Φιλοπάππου και άλλα σημεία της Αθήνας, πλημμύρισαν από κόσμο, για τα παραδοσιακά Κούλουμα. Οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν στους «πνεύμονες» της πόλης για να γιορτάσουν τη Σαρακοστή με τα καθαρο-δευτεριάτικα έθιμα, τη λαγάνα, τον χαλβά και το πέταγμα του χαρταετού.

Ο καιρός είναι καλός, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ από το απόγευμα οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν και πάλι φτάνοντας τοπικά και τα 8 μποφόρ. Από αργά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στο Ιόνιο, τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένεται λίγη συννεφιά το πρωί και κατά τόπους βροχές το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Στο μεταξύ ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση όσων μετακινηθούν από τα αστικά κέντρα.

Σε ό,τι αφορά τα αστυνομικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει συνεχώς αυξημένη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλους τους χώρους συνάθροισης πολιτών, όπως εμπορικά κέντρα, σταθμούς, αγορές κ.λπ., ενώ ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης θα λαμβάνονται γύρω από τράπεζες, μεγάλα καταστήματα, βενζινάδικα, κ.λπ.

Για τη διευκόλυνση των οδηγών απαγορεύτηκε σήμερα η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στα εθνικά δίκτυα για το ρεύμα εισόδου από τις 15:00 έως τις 21:00.