ΕΛΛΑΔΑ

Οι γυναίκες στον εκτελεστικό «πυρήνα» των τρομοκρατών

Οι γυναίκες στον εκτελεστικό «πυρήνα» των τρομοκρατών

Η νέα γενιά τρομοκρατών έχει σημαντικές διαφορές με τις οργανώσεις που έδρασαν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Εκτός από πιο μαζικές και με λιγότερα "στεγανά", οι νέες οργανώσεις, όπως ο "Επαναστατικός αγώνας" και η "Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς" έχουν και έντονο "άρωμα" γυναίκας, όχι σε περιφερειακό ρόλο, αλλά για πρώτη φορά, με ενεργό συμμετοχή στον εκτελεστικό "πυρήνα"...

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εκτός από την σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα η οποία παραμένει ασύλληπτη ψάχνει τα ίχνη δύο τουλάχιστον γυναικών που, όπως όλα δείχνουν, βρέθηκαν στην "πρώτη γραμμή" των τελευταίων επιθέσεων.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ "MALL"

20 Ιανουαρίου 2013, βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο MALL στο Μαρούσι. Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής μετά από εξονυχιστική έρευνα στις δεκάδες κάμερες ασφαλείας ανακάλυψαν μία νεαρή γυναίκα, για την οποία υπάρχουν ενδείξεις, ότι συμμετείχε στην ομάδα υποστήριξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να κινείται νευρικά και ύποπτα μαζί με άλλα τέσσερα άτομα κοντά στο σημείο που τοποθετήθηκε ο αυτοσχέδιος ωρολογιακος εκρηκτικός μηχανισμός.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

"Άρωμα" γυναίκας είχε και η επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην λεωφόρο Συγγρού. Δύο μάρτυρες που βρέθηκαν στο Φάληρο, όπου πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο διαφυγής των τρομοκρατών, κάνουν λόγο για τρία άτομα δύο άνδρες και μία γυναίκα, η οποία μάλιστα καθόταν στη θέση του οδηγού... Αυτή η γυναίκα όμως, όπως λένε οι αστυνομικοί, δεν έχει σχέση με αυτήν που εξετάζεται ως ύποπτη για συμμετοχή στους "Πυρήνες της φωτιάς"...

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Γυναίκα συμμετείχε και στην αποτυχημένη επίθεση με ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό στο Μετρό Αιγάλεω, πριν από περίπου έναν χρόνο. Και σε αυτό το χτύπημα, η γυναίκα ήταν στην ομάδα υποστήριξης και γι αυτό οι αστυνομικοί συγκρίνουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας με προηγούμενες επιθέσεις για να διαπιστώσουν εάν ταυτοποιούνται τα χαρακτηριστικά τους. Την ευθύνη της επίθεσης έχει αναλάβει η οργάνωση "Κίνημα 12 Φλεβάρη".

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σύμφωνα με μαρτυρίες, νεαρή γυναίκα έλαβε μέρος και στη ληστεία σε τράπεζα στον Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο με λεία 110.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί, εξετάζουν το ενδεχόμενο, η ίδια να μπαινόβγαινε στο διαμέρισμα - κρησφύγετο στα Σίδερα Χαλανδρίου, αλλά και να έμεινε για δύο ημέρες σε ξενοδοχείο του Βόλου μαζί με μέλη της ομάδας που πραγματοποίησε τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη. Η αντιτρομοκρατική εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, αυτή η νεαρή γυναίκα να είναι ασύλληπτο μέλος της "Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς".