ΕΛΛΑΔΑ

Θέμα τιμής η σύλληψη των δολοφόνων της 25χρονης στα Ίσθμια

Θέμα τιμής η σύλληψη των δολοφόνων της 25χρονης στα Ίσθμια

Οι αρχές αξιοποιούν πληροφορίες από αστυνομικές και από στρατιωτικές υπηρεσίες για τον εντοπισμόκαι τη σύλληψη των τριών κακοποιών που λήστεψαν την ταβέρνα στα Παλαιοκούνδουρα και σκότωσαν την άτυχη κοπέλα στην Κορινθία.

Θέμα τιμής συνιστά για τους αστυνομικούς η σύλληψη του Αλβανού δραπέτη από τις φυλακές Τρικάλων, ο οποίος έχει βεβαρυμμένο παρελθόν και κρίνεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια Τάξη και ασφάλεια.

Ο εν λόγω κακοποιός αλβανικής καταγωγής ονόματι Μάριο ή Μαριάν Κόλα, είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο αρχηγός της συμμορίας των ληστών με τα καλάσνικοφ που το βράδυ της Παρασκευής σκότωσαν την 25χρονη Κατερίνα κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς στα Ίσθμια της Κορινθίας.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που ήρθαν στη διάθεση μας, οι αστυνομικοί τώρα έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στις περιοχές της Αλμυρής και του Κατακαλίου κοντά στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, όπου εντοπίστηκε ένα ακόμη ύποπτο αυτοκίνητο το οποίο ερευνάται.

Στην κατεύθυνση αυτή οδηγεί και η καταγγελία κτηνοτρόφου της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία ότι είδε τους αναζητούμενους να κινούνται πεζή, αλλά εκείνοι δεν τον πείραξαν. Άνδρες της ΕΚΑΜ «χτενίζουν» την περιοχή όπου φέρεται να κινήθηκαν οι δράστες και τους αναζητούν.

Ο Κόλα και οι υποψίες για παραστρατιωτικούς

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν ότι η αιματηρή απόδραση των Αλβανών κρατούμενων στις φυλακές Τρικάλων είχε βασικό σκοπό την απελευθέρωση του Κόλα, ο οποίος λίγες μέρες μετά σκότωσε την άτυχη κοπέλα που απλώς περνούσε με το αυτοκίνητό της από το σημείο που αστυνομικοί εντόπισαν τους Αλβανούς οι οποίοι είχαν προηγουμένως ληστέψει μια ταβέρνα και προσπάθησαν να τους συλλάβουν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το "Newsbomb.gr" δημοσίευσε αναλυτικό ρεπορτάζ στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχαν ενδείξεις ότι στο σχεδιασμό και στην εκτέλεση του σχεδίου απόδρασης των φυλακισμένων από το κατάστημα των Τρικάλων ενεπλάκησαν παραστρατιωτικοί με εμπειρία σε ένοπλες επιχειρήσεις από το Κοσσυφοπέδιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός από την Αστυνομία, στις επιχειρήσεις εντοπισμού συμμετέχουν πράκτορες άλλων ειδικών υπηρεσιών οι οποίοι αξιοποιούν υλικό και πληροφορίες που έχουν συλλεγεί ακόμα και από το 2ο Επιτελικό Γραφείο του ΓΕΣ και της VIII Μεραρχίας Πεζικού (στα Ιωάννινα).

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώσαν αυτό το σαββατοκύριακο δημοσιεύματα εβδομαδιαίων εφημερίδων.

Η αποκάλυψη της ταυτότητας του Κόλα, ενός από τους οκτώ ασύλληπτους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων -όπως από την αρχή είχαν εκτιμήσει οι αστυνομικοί- έγινε όταν εντοπίστηκε εγκαταλελειμένο στο Σολωμό Κορινθίας το κλεμμένο τζιπ μάρκας Subaru Forester που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι της 25χρονης Κατερίνας το οποίο και εξετάζεται εξονυχιστικά στα εργαστήρια της Αστυνομίας από ειδικό κλιμάκιο που προσπαθεί να ανιχνεύσει ακόμα και γενετικό υλικό ώστε να εντοπισθεί η ταυτότητα και των άλλων δύο ληστών.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως όπως και στο επεισόδιο του Βύρωνα που σκοτώθηκε άλλος ένας ανυποψίαστος πολίτης, έτσι και τώρα – σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές – ο κακοποιός είναι εκείνος που έβγαλε πρώτος όπλο και πυροβόλησε, γεγονός που καθιστά επιτακτικότατη τη σύλληψη εκείνου και των συνεργών του.

Διαβάστε επίσης: