ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις στο Ρέθυμνο για κατοχή οπλισμού

Συλλήψεις στο Ρέθυμνο για κατοχή οπλισμού

Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη κατοχή οπλισμού και πυρομαχικών έκαναν μέσα σε λίγες ώρες οι αστυνομικοί της Ασφαλείας και του Τ.Α.Ε. κατά τη διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης που έκαναν στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

Πρώτος έπεσε στα χέρια τους ένας 68χρονος, στο σπίτι του οποίου στην κοινότητα Μούντρος οι αστυνομικοί ανακάλυψαν δύο κουτιά που περιείχαν 80 γραμμάρια μπαρούτι, άλλα δύο μεταλλικά κουτιά μέσα στα οποία υπήρχαν 137 καψύλλια κυνηγετικού όπλου, μία χάρτινη συσκευασία με σκάγια και δώδεκα κενούς κάλυκες κυνηγετικού όπλου, διάφορα εξαρτήματα αναγόμωσης κυνηγετικών φυσιγγίων, ένα άδειο κουτί μεταφοράς και μία θήκη πιστολιού. Στο ίδιο χωριό, συνελήφθη και ένας 30χρονος το σπίτι του οποίου ερεύνησαν οι αστυνομικοί και βρήκαν κρυμμένο ένα εύχρηστο πιστόλι μάρκας “Makarov” με ένα πλήρες φυσίγγιο στην γεμιστήρα του.

Στο Πέραμα του δήμου Μυλοποτάμου συνελήφθη ένας 66χρονος άνδρας, όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην κατοικία του και τους αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιεί και κατέσχεσαν ένα εύχρηστο πιστόλι μάρκας «Glock» διαμετρήματος 9mm με δύο γεμιστήρες, έναν πλαστικό ταχυγεμιστήρα και 53 πλήρη φυσίγγια του ίδιου διαμετρήματος. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοκατοχή.

Αλλά και στο Ηράκλειο συνελήφθη ένας 32χρονος για οπλοκατοχή όταν, κατά την διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν ένα ξύλινο και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ σε πλήρη ανάπτυξη και ένας σουγιάς συνολικού μήκους 22 εκατοστών.