ΕΛΛΑΔΑ

Γυμναστής συνελήφθη για κατοχή και διάθεση αναβολικών

Γυμναστής συνελήφθη για κατοχή και διάθεση αναβολικών

Για κατοχή και διάθεση αναβολικών ουσιών και χαπιών, συνελήφθη χθες Ρεθυμιώτης στο κέντρο της πόλης και η αστυνομία κατάσχεσε 234 δισκία και 561 κάψουλες.

Πρόκειται για 31χρονο γυμναστή ο οποίος, μετά από έρευνα των αστυνομικών στο γυμναστήριο που διατηρούσε χωρίς άδεια λειτουργίας, βρέθηκε να κατέχει αναβολικές ουσίες με τις οποίες προμήθευε πελάτες του, κάθε ηλικίας.

Η έρευνα επεκτάθηκε και στο σπίτι όπου διαμένει. Συνολικά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν «διακόσια τριάντα τέσσερα δισκία διαφόρων ειδών, όπως αναβολικά, διεγερτικά σκευάσματα, ναρκωτικά, κ.α., πεντακόσιες εξήντα μία κάψουλες αναβολικών, δραστικών και άλλων ουσιών, δεκαοκτώ αμπούλες αναβολικών ουσιών, αλλά και άλλες ουσίες σε υγρή μορφή και σε μορφή σκόνης καθώς και διάφορα αντικείμενα, όπως σύριγγες και βελόνες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, οι αναβολικές ουσίες προοριζόταν να χορηγηθούν σε πελάτες του γυμναστηρίου έναντι χρημάτων. Όλα όσα κατασχέθηκαν έχουν ήδη αποσταλεί στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, ενώ σε βάρος του γυμναστή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Από την πλευρά της, η Ασφάλεια Ρεθύμνου -σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της πόλης- εξετάζει την περίπτωση να έχει εμπλακεί ο 31χρονος σε υποθέσεις εμπορίας αναβολικών ή ναρκωτικών ουσιών που έχουν απασχολήσει τις Αρχές.

Μετά την άσκηση διώξεων, ο γυμναστής αφέθηκε σήμερα ελεύθερος, ενώ στις αρχές υπάρχει προβληματισμός για το κατά πόσον πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες, σε παρόμοιες επιχειρήσεις.