ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστή παραμένει η εφαρμογή του TAXIS NΕT

Κλειστή παραμένει η εφαρμογή του TAXIS NΕT

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή του TAXIS NET για την υποδοχή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2012.

Μέχρι αυτήν την ώρα ωστόσο τούτη παραμένει κλειστή με την επισήμανση ότι η σχετική διαδικασία υποβολής των δηλώσεων το έτος 2013 για δεν έχει ξεκινήσει.

Φέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν μέσω του TAXIS NET τις φορολογικές τους δηλώσεις, κατά το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η σχετική διορία που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή του TAXIS NET και την υποβολή της δήλωσης είναι οι υπόχρεοι να διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς (κλειδάριθμος) στο πληροφοριακό σύστημα.

Σημειώνεται, πάντως, ότι σειρά ασφαλιστικών ταμείων καθώς και άλλων υπόχρεων φορέων, ακόμη, είτε δεν έχουν αποστείλει στους δικαιούχους τις βεβαιώσεις αποδοχών προηγουμένου έτους, είτε δεν έχουν ενημερώσει ότι η χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από εφέτος, για πρώτη φορά, υποχρεωτικά θα αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις οι τόκοι των καταθέσεων των φορολογούμενων, γεγονός που σημαίνει πως χρειάζεται σχετική βεβαίωση και από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρεί λογαριασμό ο υπόχρεος.

Διαβάστε επίσης:

Πρεμιέρα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Νέο Φορολογικό: Δηλώσεις τέλος για μισθωτούς και συνταξιούχους

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες παγίδες κρύβουν οι αλλαγές