ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με γιαούρτια στον Αλαβάνο

Επίθεση με γιαούρτια στον Αλαβάνο
Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια από ρατσιστικές ομάδες στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δέχθηκε...Δείτε το βίντεο...

Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια από ρατσιστικές ομάδες στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δέχθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, με την "Ελεύθερη Αττική" Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί στις πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Αμερικής.

Ο Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να αναπτυχθεί η βία και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η παρουσία της στην Πλατεία είχε το ρόλο της συγκάλυψης.

Ωστόσο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε ότι «η "Ελεύθερη Αττική» δεν αναγνωρίζει κανένα άβατο, ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα, ούτε πουθενά αλλού.

Η Κίνηση "Απελάστε το ρατσισμό" κατήγγειλε ότι μία νεαρή κοπέλα - μέλος της Κίνησης-, χτυπήθηκε με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δόντια της.

O ΣΥΝ με τη σειρά του καταδικάζει την τραμπούκικη, όπως ανέφερε, επίθεση που δέχθηκε ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, ενώ δηλώνει πώς θα βρεθεί απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει τις ευθύνες της αστυνομίας, που με τη στάση της καλύπτει και ενθαρρύνει την ανεξέλεγκτη δράση ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων στην περιοχή και κάνει λόγο για μεγάλες πολιτικές ευθύνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής: «όσοι προσπαθούν να υποκαταστήσουν την πολιτική αντιπαράθεση, την ουσία δηλαδή της δημοκρατικής διαδικασίας, με τέτοιου είδους ευτελιστικές ενέργειες, στρέφονται κατά της δημοκρατίας και καταδικάζονται από ολόκληρη την κοινωνία».