ΕΛΛΑΔΑ

H ΠΟΑΣΥ καταγγέλλει κρούσματα ψώρας σε κρατούμενους

H ΠΟΑΣΥ καταγγέλλει κρούσματα ψώρας σε κρατούμενους

Τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια πολλών Αστυνομικών Τμημάτων «εξαιτίας της μακροχρόνιας κράτησης κυρίως υπό απέλαση αλλοδαπών»

επισημαίνει σε ανακοίνωσή που απέστειλε στον υπουργό δημόσιας τάξης, στον αρχηγό της αστυνομίας και σε όλα τα πολιτικά κόμματα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Οι ένστολοι, με την επιστολή τους, καταγγέλλουν κρούσματα ψώρας που παρατηρήθηκαν σε εννέα αλλοδαπούς κρατουμένους στο Α.Τ. Μαρκοπούλου και αιτούνται την άμεση αποσυμφόρηση των κρατητηρίων, την μεταγωγή των κρατουμένων σε χώρο με την απαραίτητη υποδομή και την άμεση απολύμανση των κρατητηρίων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι καταστάσεις αυτές «προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πλήττουν το κύρος και την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας. Κύριε Αρχηγέ, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα απομάκρυνση των κρατουμένων λόγω της μεταδοτικότητας της νόσου, απολύμανση των κρατητηρίων, καθώς και διενέργεια των προβλεπομένων απολυμάνσεων (Π.Δ. 45/2008) σε όλα τα αστυνομικά κρατητήρια».