«Μπλόκο» της ΠΝΟ στα λιμάνια την Τετάρτη

NEWSBOMB

«Μπλόκο» της ΠΝΟ στα λιμάνια την Τετάρτη

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν το πρωί της Τετάρτης τα ναυτεργατικά σωματεία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της ΠΝΟ ανέφεραν ότι από τις 6 το πρωί στα συγκεκριμένα λιμάνια θα βρίσκονται ναυτικοί, σε μια προσπάθεια να υπάρξει πίεση προς τις εταιρείες για την εξόφληση των οφειλών. Μάλιστα, υπήρξαν και φωνές που δήλωναν ότι κανένα πλοίο που χρωστάει χρήματα σε εργαζόμενους δεν πρόκειται να φύγει.

Ναυτικοί, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, κατήγγειλαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τον Οίκο Ναύτου για την κοινωνική ασφάλιση, ότι πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες εξακολουθούν να οφείλουν δεδουλευμένα και ότι σε κάποιους συναδέλφους τους καταβάλλονται εξάμηνες επιταγές, που όμως τις περισσότερες φορές είναι ακάλυπτες, με αποτέλεσμα να γίνεται νέος διακανονισμός της οφειλής με την εταιρεία και το πρόβλημα να διογκώνεται.

Επίσης, ανέφεραν ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ενώ γνωρίζει ότι πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες οφείλουν δεδουλευμένα, δίνει δρομολογήσεις σε πλοία με επιδοτούμενες άγονες γραμμές και εξέφρασαν την απορία τους πώς σε ένα τέτοιο γνωμοδοτικό όργανο υπάρχουν μέλη εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών εταιρειών που ψηφίζουν και λαμβάνονται αποφάσεις.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved