ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Νίκο Ναουμίδη

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Νίκο Ναουμίδη

Στη γενέθλια γειτονιά του, τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, κηδεύεται σήμερα το απόγευμα στις 17:00, από τον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα ο ηθοποιός Νίκος Ναουμίδης.

Ο ««άνθρωπος - Θεσσαλονίκη και θέατρο» - εκ των ιδρυτών του Θεατρικού Εργαστηρίου (του θεατρικού σχήματος που εν μέσω Χούντας «άρθρωσε» τη δική του αντίσταση και γέννησε πολλούς ανθρώπους του θεάτρου), ο μόνος μιας παρέας καλλιτεχνών που παρέμεινε στην πόλη ως σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής και του κλίματος που αυτή έφερε, πέθανε χθες τα ξημερώματα στον ύπνο του ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 63 ετών.

Ανακοινώσεις για τον αιφνίδιο θάνατο του εξέδωσαν το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας (είχε συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ ως σκηνοθέτης των «Λογοτεχνικών πρωινών») και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου.

«Ο ηθοποιός Νίκος, που σφράγισε τη νιότη της πόλης, στα χρόνια της χούντας, με τη λειτουργία του Θεατρικού εργαστηρίου, σε καιρούς δύσκολους, με άποψη, με πείσμα, με αγάπη για το θέατρο.

..Ο άνθρωπος Νίκος, που έζησε σ΄ αυτήν την πόλη που αγαπούσε και πονούσε και που δεν επέτρεψε να τον πληγώσει. Πάντα γελαστός, οξυδερκής και αυτοσαρκαστικός.

Ο Νίκος Ναουμίδης δεν είναι ένας άνθρωπος του θεάτρου, είναι το ίδιο το θέατρο σ΄ αυτή την πόλη.

Ο Νίκος Ναουμίδης ήταν παρών ακόμη και μέσα από την ηθελημένη απουσία του.

Ο Νίκος Ναουμίδης είναι παρών» αναφέρει η κ. Χρυσίδου.