ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στη δίκη για το αιματηρό συμβάν στη Βιάννο

Ανατροπή στη δίκη για το αιματηρό συμβάν στη Βιάννο

Τα ... γυρίζουν οι δύο που δέχτηκαν τα πυρά, την ώρα της μεγάλης φωτιάς πέρυσι το καλοκαίρι

Στο «σκαμνί» κάθονται σήμερα, Τρίτη, δύο αδέρφια από τις Ατσιπάδες που πέρυσι το καλοκαίρι ενεπλάκησαν σε αιματηρό περιστατικό κι ενώ η Βιάννος φλεγόταν.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ο ένας από τους δύο αδερφούς, 21 ετών ο οποίος κατηγορείται ότι την ώρα της φωτιάς πυροβόλησε δύο άνδρες από μια παρέα που είχε βρεθεί στην περιοχή με την πρόθεση να βοηθήσει, ωστόσο διαπιστώνοντας την έκταση που είχε πάρει η πυρκαγιά, έμεινε να παρακολουθεί την εξέλιξη, ενώ μια κοπέλα από την παρέα έβγαλε το κινητό της και άρχισε να τραβάει βίντεο με σκοπό να το δείξει κατόπιν στους γονείς της.

Ωστόσο, η έδρα είναι ιδιαίτερα θορυβημένη, από την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας, καθώς καταγράφεται σημαντική διάσταση μεταξύ όσων είχαν δοθεί ως κατάθεση από τα θύματα των δύο κατηγορούμενων και όσων καταθέτουν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου. Μάλιστα τα λεγόμενα των δύο ανδρών που τραυματίστηκαν - του 37χρονου και του 24χρονου - από τα πυρά του 21χρονου βασικού κατηγορούμενου προκάλεσαν την έδρα που μάλιστα, σχολίασε ότι αντί για μάρτυρες κατηγορίας εμφανίζονται σαν ... μάρτυρες υπεράσπισης!

Ήδη, σύμφωνα με το cretalive έχει καταθέσει ο 37χρονος τραυματίας, ενώ αυτή την ώρα καταθέτει ο 24χρονος που τραυματίστηκε ελαφρύτερα στο πόδι. Ο 24χρονος, αν και στην αρχική του κατάθεση, μια ημέρα μετά το αιματηρό συμβάν, έκανε λόγο για λογομαχία, σήμερα αναφέρεται σε συμπλοκή μεταξύ των 4 της παρέας του και του φερόμενου ως δράστη και χαρακτηρίζει την πράξη του νεαρού ως "άμυνα".

Επίσης, στην κατάθεσή του είχε αναφέρει ότι έβγαλε το όπλο από το πορτ μπαγκάζ, ενώ σήμερα είπε ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 21χρονος κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των τεσσάρων, πήγε στη θέση του οδηγού κι έφερε το όπλο, ενώ ο συνοδηγός του φώναζε να μη βγάλε το όπλο και να φύγουν.

Όσο για το δεύτερο κατηγορούμενο, τον 20χρονο αδερφό του βασικού κατηγορούμενου, ο 24χρονος λέει σήμερα ότι δεν τον αναγνωρίζει, υποστηρίζοντας ότι ο συνοδηγός του 21χρονου ήταν γεροδομένος, ψηλός, με μακριά μαλλιά και μούσια και σίγουρα, όχι ο 20χρονος.

Τα δύο αδέρφια, 21 και 22 ετών, κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα δικάζονται από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για το συμβάν της 30ης Ιουλίου, ενώ ο 21χρονος είναι προφυλακισμένος και σύντομα συμπληρώνεται ένα έτος. Ο 21χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη κατοχή πιστολιού (από κοινού με τον αδερφό του) παράνομη οπλοφορία πιστολιού και οπλοχρησία, ενώ ο 22χρονος πέραν της κατηγορίας που "μοιράζεται" με τον αδερφό του, κατηγορείται για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.