ΕΛΛΑΔΑ

Κατάθεση Σπυρόπουλου στη δίκη για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας

Κατάθεση Σπυρόπουλου στη δίκη για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας

Στη δίκη για την απάτη - μαμούθ στο ΙΚΑ Καλλιθέας κατέθεσε σήμερα ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

«Η συγκεκριμένη υπόθεση τραυμάτισε το ΙΚΑ, αλλά ανακτά την αξιοπιστία του λόγω του ότι συγκρούστηκε με την παραβατικότητα», επεσήμανε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κ. Σπυρόπουλος στην κατάθεσή του υποστήριξε πως άρχισε τις διαδικασίες για να εξακριβώσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο εν λόγω υποκατάστημα, αφενός από το ειδικό σύστημα του ΙΚΑ για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, κι αφετέρου όταν ενημερώθηκε για την αναφορά της διευθύντριας του ΙΚΑ Καλλιθέας για μη σύννομη χορήγηση επιδόματος για 8η φορά στην ίδια ασφαλισμένη .

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, από την έκθεση ελέγχου η οποία παραδόθηκε στις 20/11/2012, προκύπτει ότι οι μη σύννομες παροχές ανέρχονται σε 7.999 και αφορούν 1.213 ασφαλισμένους, ενώ η ζημία στον ασφαλιστικό φορέα ανέρχεται σε πάνω από 11 εκ. ευρώ.
«Δεν θέλω να εισέλθω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης αλλά πιστεύω ότι δε θα μπορούσε να έχει συντελεστεί η όλη διαδικασία χωρίς να υπάρχει συνεννόηση. Από ό, τι μου μεταφέρθηκε από τους ελεγκτές, ήταν αδύνατη η κατά μόνας δράση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυροπουλος.

Ο διοικητής του ασφαλιστικού φορέα αναφέρθηκε ακόμη και στις «προσφορές» δύο κατηγορουμένων (Μπουραζάνη-Πατεράκη) να αποζημιώσουν το ΙΚΑ, τονίζοντας ότι αρνήθηκε για λόγους ηθικής τάξεως και ανέφερε ότι το ζητούμενο για το ΙΚΑ είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. «Αυτή θα είναι η δικαίωσή του», είπε ο κ. Σπυρόπουλος.

Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΙΚΑ είναι στα ίχνη εξιχνίασης και άλλων παραβατικών συμπεριφορών στον ασφαλιστικό φορέα.