ΕΛΛΑΔΑ

8.000 τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο για το Μπαϊράμ

8.000 τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο για το Μπαϊράμ

Περί τους 8.000 Τούρκοι τουρίστες έχουν προγραμματίσει να κάνουν διακοπές στη Ρόδο, σε συνδυασμό με τη γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ το διάστημα από 8 έως 12 Αυγούστου.

Οι περισσότεροι έχουν κάνει προ πολλού κρατήσεις σε ξενοδοχεία της πόλης, ή κοντά στην πόλη, αφού συνηθίζουν να συνδυάζουν τις διακοπές τους με ψώνια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosalarm από τους 8.000 τούρκους τουρίστες οι 6.000 έχουν κλείσει σε ξενοδοχεία κοντά στην πόλη και οι 2.000 σε ξενοδοχεία πέρα από το Φαληράκι. Όλοι πάντως έδειξαν να προτιμούν τα υψηλής κατηγορίας καταλύματα, όπως πάντα συνηθίζουν, αφού ανήκουν στην ελίτ των πόλεων των απέναντι τουρκικών παραλίων – από τη Σμύρνη μέχρι την Αττάλεια, αλλά και από τα ενδότερα της πατρίδας τους.

Το ίδιο διάστημα της μεγάλης γιορτής των Μουσουλμάνων, αυξημένη κίνηση τούρκων τουριστών θα σημειωθεί και στην Κω, όπου υπολογίζεται να φθάσουν περίπου 3.000 και άλλοι 1.000 για ημερήσια εκδρομή.

Πάντως μεγάλη κερδισμένη είναι η Λέσβος που αναμένεται να την επισκεφθούν περίπου 15.000 τουρίστες από την Τουρκία – οι 5.000 για ημερήσια εκδρομή και οι 10.000 για πολυήμερη διαμονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι τουρίστες σώζουν τα Δωδεκάνησα

DW: «Μπίνγκο» φέτος στον τουρισμό