ΕΛΛΑΔΑ

Οι Τούρκοι τουρίστες σώζουν τα Δωδεκάνησα

Οι Τούρκοι τουρίστες σώζουν τα Δωδεκάνησα

Στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας TRT παραχώρησε σήμερα συνέντευξη ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, κατά τη διάρκεια της οποίας επαναβεβαιώθηκε η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω τουριστική συνεργασία.

Η δημοσιογράφος Berrin Kara έθεσε το έντονο ενδιαφέρον των συμπατριωτών της να επισκεφθούν τα νησιά μας, θέλοντας να απολαύσουν τις φυσικές τους ομορφιές και τον πολιτισμικό τους πλούτο.

Οι ερωτήσεις αφορούσαν στα μέσα και στους τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης αυτών των σχέσεων και της διευκόλυνσης των Τούρκων υπηκόων να επισκέπτονται τα νησιά μας, με τον κ. Χατζηδιάκο να συμφωνεί στην ανάγκη βελτίωσης των διαδικασιών που ακολουθούνται, στο πλαίσιο του σχετικού πιλοτικού προγράμματος, για τη χορήγηση της βίζας σε σχέση με το κόστος που καταβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους, τη χρονική διάρκεια παραμονής κλπ.

Επίσης, κατατέθηκε εκ νέου η πρόταση για αεροπορική σύνδεση με πτήσεις τσάρτερ των νησιών μας με την Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια, όπως επίσης και η ιδέα για «διπλά πακέτα» προσφοράς, ώστε οι Ρώσοι τουρίστες – για παράδειγμα – να συνδυάζουν τις διακοπές τους με επίσκεψη και στις δύο χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Οι Τούρκοι απαιτούν φθηνότερη βίζα για τα ελληνικά νησιά!

Οι Τούρκοι «σώνουν» τον τουρισμό στα Δωδεκάνησα

Ρόδος: Χορηγήθηκαν οι πρώτες βίζες σε Τούρκους