ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα σε μία εβδομάδα 415 συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Μέσα σε μία εβδομάδα 415 συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα συνελήφθησαν συνολικά 415 άτομα, κατά τις εκτεταμένες επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η Αστυνομία, κυρίως σε καταυλισμούς Ρομά, στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των παραβατικών συμπεριφορών.

Ειδικότερα, στις επιχειρήσεις αυτές συνολικά ελέχθησαν 4.133 άτομα, 2.246 αυτοκίνητα και 99 καταστήματα, προσήχθησαν 1.367 άτομα και συνελήφθησαν 415 άτομα για διάφορα αδικήματα, τα περισσότερα των οποίων αφορούν κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και υγειονομικές παραβάσεις, ενώ 109 αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη διαμονή στη χώρα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 1.043 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 800 αφορούν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και 104 υγειονομικών διατάξεων, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν 7 κιλά και 78,51 γραμμάρια χασίς, 60,6 γραμμάρια ηρωίνης, 2 πιστόλια replica, 11 κυνηγετικά όπλα, 1 αεροβόλο όπλο, 1 βαλλίστρα, 2 ξίφη, 7 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 7 δίκυκλα, είδη παραεμπορίου και πλήθος χρυσαφικών, ηλεκτρικών συσκευών, γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και διάφορα αντικείμενα και εργαλεία, η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται.

Τέλος από την Αστυνομία επισημαίνεται ότι παρόμοιες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ροή Ειδήσεων