ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Τρίπολη

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Τρίπολη

Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Τρίπολης εγκληματική ομάδα, που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα, ενώ εξιχνιάστηκαν 24 περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν στην Τρίπολη, 3 άτομα, δύο Έλληνες 15 και 16 ετών, καθώς και ένας 18χρονος Ρουμάνος, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα τρεις Έλληνες, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Τρίπολης.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, η ομάδα αυτή τουλάχιστον από τα μέσα Μαΐου έως και τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει 24 κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρέσει, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Τρίπολης, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών συνεργών τους.