ΕΛΛΑΔΑ

«Φρούριο» το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου

«Φρούριο» το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου

Μαύρα πουκάμισα και αστυνομικές στολές έχει γεμίσει το αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου όπου απολογούνται σήμερα οι εννέα από τους 13 συλληφθέντες που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Ηράκλειο.

Το δικαστικό μέγαρο από νωρίς θυμίζει «φρούριο» με τον χώρο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά να περιφρουρείται από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα μια διμοιρία των ΜΑΤ και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ βρίσκονται ακροβολισμένοι στο κτήριο σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί ομαλά και χωρίς εντάσεις η διαδικασία των απολογιών. Από νωρίς όμως στο δικαστικό μέγαρο που μοιάζει σαν να έχει χωριστεί σε... στρατόπεδα έχουν συρρεύσει συγγενείς και φίλοι των συλληφθέντων σε ένδειξη συμπαράστασης, σύμφωνα με το prismanews.gr.

Υπενθυμίζεται ότι οι εννέα που απολογούνται σήμερα αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Πέντε φέρονται να ανήκουν στο σκληρό πυρήνα της οργάνωσης και τέσσερις ήταν οι διακινητές.

Σε πρώτη φάση στα δικαστήρια μεταφέρθηκαν τρεις από τους συλληφθέντες, στη συνέχεια ακόμα δυο και τέλος το κατώφλι των δικαστηρίων πέρασαν και οι υπόλοιποι κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η πρώτη φουρνιά των συλληφθέντων έχει ήδη απολογηθεί ενώ αναμένεται η απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας για την προφυλάκισή τους. Η διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες των υπολοίπων. Χτες ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου βρέθηκε ο 21χρονος από τις Γούβες που μετά από την απολογία του προφυλακίστηκε. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Προσκόμισε ιατρικά έγγραφα για σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.