ΕΛΛΑΔΑ

Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας στην Αιτωλοακαρνανία

Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας στην Αιτωλοακαρνανία

Τυφλοί και κωφοί που είναι απόλυτα υγιείς, εντοπίστηκαν να παίρνουν παράνομα τα αντίστοιχα επιδόματα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Με ποσοστό 20,45% των εξετασθέντων, κατά τη διενέργεια επανελέγχων των επιδοματούχων κωφαλαλίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, βρέθηκαν να λαμβάνουν το επίδομα αυτό παράνομα. Οι επανέλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ και σε σύνολο 44 εξετασθέντων οι 9 από αυτούς αποδείχθηκε ότι δε δικαιούνταν να λαμβάνουν το επίδομα, ενώ 35 από αυτούς το δικαιούνταν.

Επίσης, ποσοστό 27,38% των εξετασθέντων, κατά τη διενέργεια επανελέγχων των επιδοματούχων τυφλότητας στο ίδιο νομό, βρέθηκαν να λαμβάνουν το επίδομα αυτό παράνομα.

«Τα ευρήματα των επανελέγχων των επιδοματούχων κωφαλαλίας και τυφλότητας και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας έδειξαν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας. Ήδη έχουν αποσταλεί τα αποτελέσματα των ελέγχων στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και έχει διακοπεί η καταβολή του επιδόματος σε όσους το λάμβαναν παράνομα.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, ώστε τα επιδόματα να χορηγούνται αποκλειστικά σε αυτούς που πραγματικά τα δικαιούνται και τα έχουν ανάγκη» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.