ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε χασισοφυτεία με 828 δενδρύλλια στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Εντοπίστηκε χασισοφυτεία με 828 δενδρύλλια στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Εντοπίστηκε, σήμερα το πρωί, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μυλοποτάμου, φυτεία κάνναβης και κατασχέθηκαν 828 δενδρύλλια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εξερεύνησης σε περιοχές του Νομού, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν σε δασώδη – δύσβατη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από τρείς ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου καλλιεργούνταν επιμελώς συνολικά 828 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα, τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας. Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.