ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις για την προσαγωγή σε δίκη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων

Αντιδράσεις για την προσαγωγή σε δίκη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων

Με αφορμή την προσαγωγή σε δίκη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων λυκείων της Αλεξανδρούπολης για τις καταλήψεις που έγιναν τον Οκτώβριο του 2011, το διοικητικό συμβούλιο της Α' ΕΛΜΕ Έβρου, «καταδικάζει την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των μαθητών».

Ταυτόχρονα, με ανακοίνωσή του, ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη των μαθητών με νέα «μαθητοδικεία» και να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 (δηλαδή το "ιδιώνυμο" εναντίον των μαθητών) που επιτρέπει στις εισαγγελικές αρχές να ασκούν αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη σε περιπτώσεις μαθητικών καταλήψεων.

Στο ίδιο πνεύμα και το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, υπογραμμίζει πως με τις δίκες των 15μελών μαθητικών συμβουλίων, που ξεκινούν τις μέρες αυτές "δίδεται συνέχεια στο όργιο τρομοκράτησης και σωφρονισμού" των μαθητών και ζητά να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη.

Παράλληλα σημειώνει πως τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη από εισαγγελείς και αστυνόμους, αλλά χρειάζονται δασκάλους και σχολεία, ενώ καλούν τους φορείς της περιοχής να αγωνιστούν στο πλευρό των μαθητών και των γονέων τους.