ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες προϊόντα μαϊμού κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες προϊόντα μαϊμού κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες προϊόντα "μαϊμού" κατασχέθηκαν κατά την επιχείρηση "σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ., που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρο σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης για την πάταξη του παρεμπορίου και γενικότερα της εγκληματικότητας.


Όπως ανακοινώθηκε, ελέγχθηκαν 3795 άτομα και προσήχθησαν 336, από τα οποία συνελήφθησαν 51, ενώ βεβαιώθηκαν 831 παραβάσεις. Συνολικά κατασχέθηκαν 3449 είδη παρεμπορίου και 20 κιλά μπανάνες που παρελήφθησαν από απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης για καταστροφή.

Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες, η κατηγορία για τους επτά ήταν για παράνομη διαμονή στη χώρα, για τους έξι για κλοπές και για τους τέσσερις για κατοχή ναρκωτικών/. Έξι άτομα συνελήφθησαν για λαθρεμπορία, τρεις για οπλοκατοχή, τρεις για παραβίαση του τελωνειακού κώδικα, 15 διότι είχαν σε βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις και άλλοι επτά για διάφορες άλλες παραβάσεις.

Από το σύνολο των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν, η πλειονότητα αφορούσε παραβάσεις του ΚΟΚ (769), ενώ 54 συνδέονταν με την επαιτεία και οκτώ με το νόμο περί εκδιδόμενων επ' αμοιβή προσώπων. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας, 'Αμεσης Δράσης και Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.