ΕΛΛΑΔΑ

Τι έγραφαν τα φυλλάδια που πέταξαν στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Τι έγραφαν τα φυλλάδια που πέταξαν στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Τους λόγους που έγινε στόχος η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» εξηγούν, όπως φαίνεται, οι δράστες σε φυλλάδια που πέταξαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:00 όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων φορώντας κουκούλες έσπασε με βαριοπούλες τις τζαμαρίες της εισόδου του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας, στο Μαρούσι. Στη συνέχεια οι άγνωστοι πέταξαν μπογιές και έντυπο υλικό, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Διαβάστε το κείμενο που συνόδευε το φυλλάδιο:

"ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ – ΤΟΝ ΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ

Όταν οι φασίστες του Αγ. Παντελεήμονα έκλειναν τις παιδικές χαρές και κυνηγούσαν οικογένειες μεταναστών το Π.Θ έστηνε ρεπορτάζ για το πώς οι χρυσαυγίτες προστατεύουν ηλικιωμένους την ώρα που κάνουν τα ψώνια τους.

Όταν οι βουλευτές της Χ.Α χαιρετούσαν ναζιστικά λέγοντας ότι τα χέρια τους είναι καθαρά, δήλωναν με νόημα ότι τον Χίτλερ θα τον κρίνει η ιστορία και αρνούνταν το Ολοκαύτωμα, το Π.Θ ασχολιόταν με το γάμου του Παναγιώταρου, τις διακοπές του Κασσιδιάρη τις μουσικές προτιμήσεις του Καιάδα και το γεμάτο 24ωρο του Μιχαλολιάκου.

Όταν οι φασίστες μαχαίρωναν, βασάνιζαν και δολοφονούσαν μετανάστες, το Π.Θ νομιμοποιούσε τη δχράση τους κάνοντας πρωτοσέλιδο για το πόσες φορές ακριβότερο είναι το γεύμα του κρατούμενου λαθρομετανάστη από αυτό του έλληνα φοιτητή.

Όταν οι Ρουπακιάδες μέλη της Χ.Α δολοφόνησαν τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα και ενώ χιλιάδες κόσμου συγκρούονταν στο Κερατσίνι με μπάτσους – χρυσαυγίτες το Π.Θ «μη ξεχνώντας τον φασισμό» έκρινε σωστό να πουλήσει και τον νεκρό!

Η ακροδεξιά ρητορεία δεν είναι κάτι νέο. Δεσπόζει εδώ και χρόνια στον κυρίαρχο πολιτικό λόγο. Το δρόμο για τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής προλειαίνουν μεθοδικά οι αστοί δημοκράτες πολιτικοί, φτιάχνοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης για μετανάστες, λεηλατώντας εργατικά κεκτημένα, διώκοντας αγωνιστές, διαπομπεύοντας οροθετικές... Μόνιμος συνεργάτης σε αυτές τις αντικοινωνικές πρακτικές τα τσιράκια των ΜΜΕ.


Ο Θέμος Αναστασιάδης και η κωλοφυλλάδα του πήρε σαφή θέση για άλλη μια φορά. Υπέρ των φασιστών, των βιομήχανων και των εφοπλιστών. Όπως οι πολιτικοί του πρόγονοι δημοσιεύουν τις φωτό με τους αποκεφαλισμένους αντάρτες αγωνιστές και πληρώνουν τους κεφαλοκυνηγούς, έτσι και αυτός 6 μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δημοσίευσε την φωτογραφία από τις τελευταίες στιγμές του, διασπείροντας φόβο και κερδίζοντας χρήμα από ένα φαινόμενο που και ο ίδιος είχε εκθρέψει.

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ δεν είναι όπως θέλουν να παρουσιάσουν οι κύριοι δημοσιογράφοι. Μια αντιπαράθεση «άκρων» μα είναι βαθιά κοινωνικός – ταξικός αγώνας. Από τους νεολαίους στις εξέδρες των γηπέδων, μέχρι την αντίσταση στους χώρους δουλειάς. Από τις μαχόμενες πορείες και διαδηλώσεις στις γειτονιές και τις μοτοπορείες έως την διεθνιστική αλληλεγγύη, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα πρέπει να σημαίνει αντιφασιστικό ξεσηκωμό."


Δημοσιεύουμε το περιεχόμενο αφού αποτελεί στοιχείο για την υπόθεση της επίθεσης και σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετούμε το περιεχόμενό της.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (pics+vid)