ΕΛΛΑΔΑ

Οι ποινές όσων δεν υπάκουαν στις εντολές ανωτέρων χρυσαυγιτών

Οι ποινές όσων δεν υπάκουαν στις εντολές ανωτέρων χρυσαυγιτών

Η στρατιωτική δομή και οι βαριές ποινές για τη σωματική ακεραιότητα όσων παραβιάζουν την ιεραρχία.

Βαριές σωματικές βλάβες, έως απάνθρωπες και εξευτελιστικές για την προσωπικότητα του παραβάτη, επιφέρει η μη υπακοή στις εντολές των ιεραρχικά ανώτερων στο πλαίσιο των ομάδων της Χρυσής Αυγής, γνωστές ως "τάγματα εφόδου".

Χαρακτηριστικά της Οργάνωσης είναι η στρατιωτική δομή, η απόλυτη ιεραρχία, η συνωμοτική και με προκαθορισμένους κανόνες δράση, η οποία εκδηλώνεται με αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από τα ανώτερα ηλικιακά μέλη.

Στις ομάδες αυτές, συμμετέχουν επίλεκτα μέλη της Οργάνωσης, πάντα με την καθοδήγηση ανώτερου στελέχους, με βάση καλά πονημένο σχέδιο, για την εκτέλεση του οποίου προσέρχονται συντεταγμένοι και με τον ίδιο τρόπο κι ύστερα από εντολή του επικεφαλής της ομάδας αποχωρούν.

Το πόρισμα του εισαγγελέα αποκαλύπτει, ότι η στελέχωση των "ταγμάτων εφόδου" γίνεται από άτομα που έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, τα οποία έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, που προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των ανδρών, που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις.

Σημειωτέον, ότι στις προτεραιότητες της οργάνωσης, είναι η επιλογή προσώπων με γνώσεις πολεμικών τεχνών.

Η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε περιοχές της Αττικής, όπως τη Μαλακάσα, την Μάνδρα και τη Σαλαμίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται και διάφορα όπλα, τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία.

Το "κλειστό" πενταμελές όργανο και ο πυρηνάρχης

Κάθε τοπική οργάνωση διοικείται από "κλειστό" πενταμελές όργανο, με επικεφαλής τον πυρηνάρχη και λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν την τοπική οργάνωση, ενώ παράλληλα λειτουργεί και "ανοιχτό" πενταμελές όργανο, στο οποίο ως προστάδιο ανάληψης διοικητικών καθηκόντων, τοποθετούνται τα δόκιμα και υποψήφια για την ένταξή τους μέλη, εφόσον βέβαια αποδείξουν τις ικανότητές τους, που πρέπει να είναι υψηλών απαιτήσεων.

Τακτικές ήταν και οι επιμορφωτικές συναντήσεις των μελών στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης, όπου δύο φορές την εβδομάδα, αναλύονται θέματα σχετικά με τις απόψεις και τους στόχους της Χρυσής Αυγής, από ειδικούς ομιλητές, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος.

Ο πυρηνάρχης της Τ.Ο. είναι αυτός που αναφέρεται στον βουλευτή της περιοχής του και ο τελευταίος στην ηγεσία της Οργάνωσης, από όπου λαμβάνει και την εντολή ή την τελική έγκριση.

Όλες οι δράσεις των Τ.Ο. σε όλη την Ελλάδα εντάσσονται σε έναν ενιαίο σχεδιασμό στρατηγικής, λήψης και εκτέλεσης των αποφάσεων από την ηγεσία του "Κινήματος", όπως αποκαλείται η εν λόγω οργάνωση από την ηγεσία και τα μέλη της.

Η εντολή διαβιβάζεται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και στη συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία μέχρι την τελική υλοποίησή τους.

Στους κόλπους κάθε Τ.Ο. λειτουργούν διάφορες ομάδες, με διαφορετική η κάθε μία αποστολή, όπως η εκτέλεση επιθέσεων, η ιατροφαρμακευτική υποστήριξη των δραστηριοτήτων αυτών, με πλέον ανησυχητικό φαινόμενο τη στρατολόγηση και οργάνωση της ομάδας ανηλίκων μελών της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρουν οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής

«Αν μας βγάλουν εκτός νόμου έχουμε 100 έτοιμους να πέσουνε!»

Βαρύτατο το κατηγορητήριο - Τρίτη και Τετάρτη οι απολογίες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τη ΧΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα - φωτιά για τη Χρυσή Αυγή

Ο κοριός της ΕΥΠ που «έδεσε» την ομάδα του Μιχαλολιάκου

Ετοιμάζονται τα κατηγορητήρια για τους 21 της Χρυσής Αυγής

Η πρώτη νύχτα στο κελί για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. φόρεσε χειροπέδες στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής