ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντή στο Αγρίνιο

Σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντή στο Αγρίνιο

Εικόνες βιβλικής καταστροφής προκάλεσε η αποψινή νεροποντή στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη γέφυρα του Αχελώου, αφού λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης ήταν αδύνατο να συνεχίσουν την πορεία τους.

Παράλληλα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων φανάρια στράβωσαν στην περιοχή του σταδίου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο να καταστεί δύσκολη ενώ αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και στον Αγ. Κων/νο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώθηκαν και στην περιοχή «Πεταλούδα» αφού τα νερά της βροχής υπερκάλυψαν δρόμους και πεζοδρόμια παρασέρνοντας ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους.

Δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο κοντά στο δημοτικό πάρκο, στην οδό Διαμαντή σπάζοντας το παρμπριζ και προκαλώντας του υλικές ζημιές, ενώ πολλές κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντλήσεις νερού μέσα από σπίτια, καταστήματα και υπόγεια.

vroxh11

Δέντρο έπεσε και στην πλατεία Φλέμιγκ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί περαστικών, αφού πρόκειται για πολυσύχναστο σημείο της πόλης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το aerasnews.gr, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Περιμετρική Αγρινίου, στην οδό Χριστοπούλου, (στο σημείο όπου βρίσκεται το τούνελ) αφού η κατάσταση κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη. Το πρόβλημα από ότι φαίνεται, αυτή τη στιγμή έχει αποκατασταθεί, παρόλ" αυτά σπίτια τα οποία βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή κινδυνεύουν σε περίπτωση δεύτερης νεροποντής με αποτέλεσμα η παρουσία της πυροσβεστικής και η αρωγή συνεργείων του Δήμου Αγρινίου να είναι απαραίτητη.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν επίσης και στις τηλεπικοινωνίες, με την επικοινωνία, κυρίως μέσω κινητών τηλεφώνων να είναι κάποιες στιγμές αδύνατη.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι παρά τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.