ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΤ: «Συστάσεις προς αποχώρηση» η επιχείρηση εκκένωσης

ΕΡΤ: «Συστάσεις προς αποχώρηση» η επιχείρηση εκκένωσης

"Συστάσεις" προς αποχώρηση απο Δημόσιο Κτίριο χαρακτηρίζουν οι εισαγγελικές αρχές, την επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ που έγινε τα ξημερώματα απο την αστυνομία παρουσία του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ.Γκίζη.


Πληροφορίες από ανώτερες δικαστικές πηγές αναφέρουν πως αργά χθές η ΓΑΔΑ απηύθυνε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και την προϊσταμένη της Παναγιώτας Φάκου , για την παρουσία εισαγγελέα σε επιχείρηση εκκένωσης του δημόσιου κτιρίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή.

Η διαδικασία δεν ήταν στα πλαίσια του Αυτοφώρου που αφορά το αποινικό αδίκημα της κατάληψης δημοσίου κτιρίου (334 παρ 3 ΠΚ) αλλά επιλέχθηκε ο δρόμος της "υποβολής συστάσεων προς τους εργαζόμενους" για να αποχωρήσουν απο το κτίριο.

Δηλαδή ο εισαγγελέας παρίστατο στο χώρο ουσιαστικά ως "διαπραγματευτής" για να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα πλαίσια του άρθρου 24 παρ.4 του νόμου 1756/88 περί κανονισμού δικαστηρίων.

Η εφαρμογή αυτών των διατάξεων επιλέχθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για να μην ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, ούτε να σχηματιστεί ποινική δικογραφία για αδικήματα που σχετίζονται με την κατάληψη δημοσίου χώρου.

Άλλωστε γι'αυτό και τελικά δεν υπήρξαν συλλήψεις εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Αποχώρησε ο εισαγγελέας

ΕΡΤ: Το μήνυμα των εργαζομένων μέσω της ιστοσελίδας τους

ΕΡΤ: Ελεύθεροι οι 4 προσαχθέντες

Βίντεο: Τα τελευταία λεπτά της ΕΡΑ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ

ΕΡΤ: Πέρασαν το μπλόκο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Βίντεο: Η είσοδος των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Στρατούλης: Πραξικοπηματική ενέργεια η επέμβαση στην ΕΡΤ (vid)

Αστυνομική επιχείρηση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με εντολή εισαγγελέα

ΕΡΤ: Αστυνομική επέμβαση παρουσία εισαγγελέα στο Ραδιομέγαρο