ΕΛΛΑΔΑ

Κλήσεις σε απολογία για Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα

Κλήσεις σε απολογία για  Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος της απολογίας ενώπιον των ειδικών εφετών ανακριτριών, που διερευνούν την «εγκληματική δράση» της Χρυσής Αυγής, για τους βουλευτές Στάθη Μπούκουρα, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Γιώργο Γερμενή των οποίων η ασυλία ήρθη τον περασμένο Οκτώβρη.

Ήδη οι τρεις έλαβαν κλήσεις προκειμένου να απολογηθούν στις 25 Νοεμβρίου για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Θεωρείται δεδομένο ότι οι νέοι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν από τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπιστική τους γραμμή. Μετά το πέρας της απολογίας τους θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείρισή τους. Δηλαδή, εάν θα παραμείνουν ελεύθεροι, αν θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι ή αν θα οδηγηθούν προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, εκεί οπού βρίσκονται ήδη ο γ.γ της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Υπενθυμίζεται ότι τους τρεις βουλευτές ενέπλεξαν στην «εγκληματική δράση» της Χρυσής Αυγής προστατευόμενοι μάρτυρες.

Πάντως οι δύο εφέτες- ειδικές ανακρίτριες συνεχίζουν με ταχύτατους ρυθμούς την εξέταση μαρτύρων. Παράλληλα, έχουν ζητήσει να συνενωθούν και τρεις βασικές δικογραφίες που χειρίζονταν ανακριτές στον Πειραιά. Πρόκειται για την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, την επίθεση κατά αφισοκολλητών μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και την επίθεση σε βάρος Αιγύπτιων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα. Μάλιστα, προκειμένου η ανακριτική διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό θα συγκληθεί εκ νέου η Ολομέλεια του Εφετείου την επόμενη Πέμπτη για να οριστεί και τρίτος εφέτης- ειδικός ανακριτής, ο οποίος θα συνδράμει το έργο των συναδέλφων του.