ΕΛΛΑΔΑ

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Αντιτρομοκρατική

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Αντιτρομοκρατική

Φόβους και για νέο χτύπημα, για όσο δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνσης για την διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο, εκφράζουν οι Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Μετά τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, η οποία παραμένει μέχρι στιγμής "ορφανή", οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής και της κρατικής ασφάλειας, βρίσκονται σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού.

Όπως λένε οι αξιωματικοί, όσο δεν υπάρχει προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, είναι ανοικτό το εφιαλτικό ενδεχόμενο ο εκτελεστής και οι συνεργοί του να "ξαναχτυπήσουν". Γι' αυτό έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας από ένστολους αλλά και αστυνομικούς με πολιτικά σε πιθανούς στόχους τρομοκρατικής επίθεσης (περιπολίες, μπλόκα, παρακολουθήσεις υπόπτων για τρομοκρατία). Τέτοιοι στόχοι έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή, με την πολιτική, την οικονομία αλλά και τις δικαστικές αρχές.

Ψάχνουν τον εκτελεστή στη λίστα υπόπτων

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι την ευθύνη της διπλής δολοφονίας θα την αναλάβει τελικά μία νέα τρομοκρατική οργάνωση που θα έχει ως όπλο - "ταυτότητα" το εννιάρι πιστόλι zastava, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο Νέο Ηράκλειο. Εάν υπάρξει πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, τότε οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα μέλη της θα είναι παλιά αλλά και νέα, τα οποία "στρατολογήθηκαν" από τη "δεξαμενή" των αντιεξουσιαστών και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκαν στα όπλα.

Όσον αφορά τον αδίστακτο εκτελεστή, τη "μηχανή θανάτου" που πυροβόλησε τουλάχιστον 13 φορές εναντίον τεσσάρων ανθρώπων μέσα σε εννιά δευτερόλεπτα, η αντιτρομοκρατική τον ψάχνει στη λίστα υπόπτων που έχουν σχέση με τις τρομοκρατικές οργανώσεις "Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς" και "Σέχτα επαναστατών". Πιστόλι Zastava, άλλωστε παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, απεικονιζόταν στο οπλοστάσιο της οργάνωσης που δημοσιοποιήθηκε μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, ενώ σε προκηρύξεις της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" υπήρχαν αναφορές για επανεμφάνιση της οργάνωσης "Σέχτα Επαναστατών", στο πλαίσιο του σχεδίου "Φοίνικας" για αναβίωση του αντάρτικου πόλης.

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τη διαφυγή των εκτελεστών

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εκτός από το φρικιαστικό βίντεο που έχει καταγράψει την εν ψυχρώ διπλή δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής και τον σοβαρό τραυματισμό του 29χρονου στο Νέο Ηράκλειο, έχουν στα χέρια τους και εξετάζουν οπτικό υλικό με τη διαφυγή των εκτελεστών μέχρι το ρέμα Χελιδονούς, όπου εγκατέλειψαν την κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, σε μία ακτίνα πέντε χιλιομέτρων, έχουν μπει στο "μικροσκόπιο", αφού οι αστυνομικοί αναζητούν την ομάδα υποστήριξης, την οποία, όπως εκτιμούν, την αποτελούσαν τουλάχιστον τρία άτομα, αλλά και το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δολοφόνοι.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, στα βίντεο έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους οι εκτελεστές και δεν φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους, όμως συγκρίνεται ο σωματότυπος τους με οπτικό υλικό από παλαιότερες τρομοκρατικές επιθέσεις. Εκεί που έχει πέσει το βάρος των ερευνών είναι μήπως εντοπιστεί σε κάποιο βίντεο ο εκτελεστής με το "χαρακτηριστικό" περπάτημα, το οποίο δείχνει ανατομικό πρόβλημα στο πόδι...

Παράλληλα, περιμένουν τα αποτελέσματα από την εξέταση στην κλεμμένη μοτοσικλέτα, για να διαπιστώσουν εάν οι δράστες έκαναν το μοιραίο λάθος και άφησαν αποτυπώματα ή DNA, στοιχεία τα οποία για να αξιοποιηθούν όμως άμεσα, θα πρέπει πρώτα να ταυτοποιηθούν με συγκεκριμένα άτομα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Και νέο χτύπημα φοβάται η αντιτρομοκρατική!

Καρέ-καρέ το βίντεο της εκτέλεσης στο Νέο Ηράκλειο

Πατέρας Φουντούλη: «Ντροπή και αίσχος-Μας φαρμακώνουν με το βίντεο»

Παναγιώταρος: Δεν έδωσε η Χρυσή Αυγή το βίντεο