ΕΛΛΑΔΑ

Διανομή τροφίμων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Διανομή τροφίμων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια σε άπορους, διένειμαν στελέχη της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος, η διανομή έγινε στη μνήμη των δύο μελών του κόμματος Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη, που δολοφονήθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα.


«Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν ένα ακόμα μνημόσυνο», είπε ο κ. Γρέγος ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση, ζήτησε να συλληφθούν οι δράστες και έκανε γνωστό ότι τα χρήματα, για την αγορά των τροφίμων, συγκεντρώθηκαν από τους μισθούς των βουλευτών του κόμματος.


Οι σακούλες με τα είδη διατροφής και ρουχισμού μοιράστηκαν έξω από τα γραφεία, στην οδό Καζαντζάκη 4, όπου από νωρίς το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες μέλη της Χρυσής Αυγής, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα.

Πριν ξεκινήσει η διανομή κράτησαν ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των δύο θυμάτων και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο. Σε κάποια στιγμή δημιουργήθηκε μικροένταση όταν μέλη της Χρυσής Αυγής, κινήθηκαν απειλητικά και εξύβρισαν τεχνικό υπάλληλο τηλεοπτικού συνεργείου, τον οποίο κατηγόρησαν ότι δεν βρισκόταν σε στάση προσοχής την ώρα που έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.


Στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις για να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων.