ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεβε χρήματα και τάματα από εκκλησίες και μοναστήρια

Έκλεβε χρήματα και τάματα από εκκλησίες και μοναστήρια

Είχε "ρημάξει" ναούς σε περιοχές του Ηρακλείου ένας 53χρονος όπως προέκυψε από έρευνα, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 53χρόνος το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχε παραβιάσει ιερούς ναούς στους Δήμους Χερσονήσου, Μαλεβιζίου και Αρχανών - Αστερουσίων, αποσπώντας χρήματα και τάματα.

Ειδικότερα, ο 53χρόνος παραβίασε, έξι φορές την Ιερά Μονή Ελεούσας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γουβών του Δήμου Χερσονήσου και έκλεψε συνολικά το χρηματικό ποσό των 586 ευρώ, ενώ προκάλεσε και φθορές αξίας 300 ευρώ. Επίσης αφαίρεσε τάματα συνολικής αξίας 3.500 ευρώ καθώς και 30 ευρώ από τον Ιερό Ναό Ευαγγέλου Θεοτόκου της ενορίας του Δημοτικού Διαμερίσματος Ροδιάς του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ακόμη έκλεψε 600 ευρώ από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη, του Δημοτικού Διαμερίσματος Αχλάδας του Δήμου Μαλεβιζίου και τάματα χρηματικής αξίας 2.000 ευρώ, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελιάς του Δήμου Χερσονήσου.

Σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία θα διαβιβασθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.