ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του 50χρονου

Ρόδος: Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του 50χρονου

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του 50χρονου εκπαιδευτικού, Κώστα Αργυρόπουλου, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού στην Κρεμαστή, που φούσκωσε από τη σφοδρή κακοκαιρία και παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά της.

Εθελοντές, αστυνομία, πυροσβεστική, αλλά και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκονται στο πόδι για να εντοπίσουν τον άτυχο εκπαιδευτικό που μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του επέστρεφαν την Παρασκευή από τη δουλειά τους και εγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου.

Ο Κώστας Αργυρόπουλος και η 27χρονη Αναστασία Κατσαρού, δεν κατάφεραν να κρατηθούν και παρασύρθηκαν από τα νερά, ενώ ο 35χρονος συνάδελφός τους, Ι. Γκίζης γλίτωσε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή.

Ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο super puma με δέκα άνδρες της ΕΜΑΚ, αλλά και καταδρομείς του ΕΤΕΘ έχουν ριχτεί στη μάχη για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, ενώ σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και ο στρατός.

Για τραγωδία κάνουν λόγο οι Ροδίτες που έχουν συγκλονιστεί από τη βιβλική καταστροφή που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και από τον άδικο χαμό των τεσσάρων συμπολιτών τους.

Στο νησί έχουν φτάσει από τα Τρίκαλα και συγγενείς του 50χρονου εκπαιδευτικού που καταλογίζουν μεγάλες ευθύνες στις τοπικές αρχές.

«Οι ευθύνες είναι τεράστιες. Τα πράγματα ήταν τραγικά και είναι τραγικά και φοβάμαι ότι ο αδελφός μου και οι υπόλοιποι δεν θα είναι τα τελευταία θύματα, αν δεν γίνει κάτι. Είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι έτσι», είπε συντετριμμένος ο αδελφός του άτυχου Αργυρόπουλου.

Μίλησε μάλιστα για αδιαφορία από την πλευρά των υπεύθυνων, αφού δεν είχαν την στοιχειώδη ευγένεια να επικοινωνήσουν μαζί του και με την οικογένειά του.

«Αδιαφορία πλήρης. Από τη στιγμή που είχαν προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα έπρεπε να είχαν σταματήσει την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο μέρος. Είναι απαράδεκτο να γίνεται το δυστύχημα στις τρεις και κάτι και να δώσουν εντολή για να κλείσει ο δρόμος στις τέσσερις», είπε.

Ανυπολόγιστες οι ζημιές

Οι ζημιές στο νησί είναι ανυπολόγιστες. Ο μεγαλύτερος όγκος νερού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έπεσε στο βόρειο τρίγωνο του νησιού και συγκεκριμένα στις περιοχές Ιαλυσού, Κρεμαστής, Παστίδα, στις οποίες καταγράφηκαν και τα περισσότερα προβλήματα.

Δεκάδες υπόγεια αλλά και σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα, παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και στοιβάχτηκαν το ένα πάνω στο άλλο. Μετά την υποχώρηση των υδάτων τόνοι λάσπης έμειναν στους δρόμους καθιστώντας αδύνατη την διέλευση οχημάτων και πεζών και χρειάστηκε η παρέμβαση μηχανημάτων του δήμου, της Περιφέρειας, αλλά και ιδιωτών για τον καθαρισμό τους.

Αρκετές περιοχές έμειναν για ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Πάνω από 300 σπίτια και 100 επιχειρήσεις μόνο στην Ιαλυσό έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές, τουλάχιστον 150 αυτοκίνητα καταστράφηκαν, ενώ 30 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Δε θα λειτουργήσουν τρία σχολεία στην Ιαλυσό

Η Περιφέρεια αποφάσισε τη Δευτέρα να μην λειτουργήσουν τρία σχολεία στην Ιαλυσό, εξαιτίας του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται στο νησί. Έτσι κλειστά θα παραμείνουν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού και το 2ο Δημοτικό σχολείο, που βρίσκονται πολύ κοντά στο ρέμα που δημιούργησε τα σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Κλειστή θα μείνει οριστικά και η γέφυρα της Κρεμαστής και στα δύο ρεύματα.