ΕΛΛΑΔΑ

Η Σπάρτη τίμησε τον Πολιούχο της Όσιο Νίκωνα (pics)

Η Σπάρτη τίμησε τον Πολιούχο της Όσιο Νίκωνα (pics)

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η Σπάρτη τίμησε την Τρίτη τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου της, του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε».

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον αρχιερατικό Εσπερινό της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου και κορυφώθηκαν ανήμερα της εορτής του Οσίου Νίκωνος.

nikwnas2

Την παραμονή της εορτής, τη Δευτέρα το απόγευμα, τελέστηκε στον Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Οσίου Νίκωνα, ο Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, πλαισιωμένος από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, το Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και το Βοηθό Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Θεόκτιστο.

nikwnas3

Την Τρίτη το πρωί τελέστηκε ο όρθρος και στη συνέχεια η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

nikwnas4

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε με την πρέπουσα λαμπρότητα και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης, η περιφορά της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος στους κεντρικούς δρόμους της Λακωνικής πρωτεύουσας, την οποία συνόδευσαν οι Μητροπολίτες, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, άγημα του Στρατού, μαθητές και μαθήτριες της πόλης και πλήθος πιστών.

nikwnas9

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Γρηγοράκος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δαβάκης, η βουλευτής κ. Πατριανάκου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών κ. Δασκαλάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Αργειτάκος, καθώς και εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

nikwnas10

Διαβάστε επίσης:

Η Σπάρτη γιορτάζει τον Πολιούχο της Όσιο Νίκωνα