ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η σύνοδος των πρυτάνεων

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η σύνοδος των πρυτάνεων

Συνεχίζεται, σήμερα, για δεύτερη μέρα, στη Θεσσαλονίκη, η σύνοδος των πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων που ασχολείται με ζητήματα που αφορούν- μεταξύ άλλων -τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα των πανεπιστημίων και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.

Τους πρυτάνεις απασχολεί κυρίως "η μείωση των προϋπολογισμών την τελευταία τριετία ως και 60%" και η "περικοπή για φέτος επιπλέον 15%" αλλά και τα λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της διαθεσιμότητας σε οκτώ πανεπιστήμια.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη μέρα των εργασιών, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ΕΚΠΑ και η παραπομπή του πρύτανή του Θ. Πελεγρίνη στο πειθαρχικό. Ο ίδιος, μιλώντας χθες στη σύνοδο, υποστήριξε ότι "το πρόβλημα λύνεται με διάλογο όσο επίπονος κι αν είναι αυτός" και ότι "καταβάλλεται προσπάθεια να επιτραπεί η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας".

Απόψε, οι πρυτάνεις θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου με τα συμπεράσματα της συνόδου.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ και φοιτητές, που συγκεντρώθηκαν στο λεβητοστάσιο του πανεπιστημίου για να καταδείξουν τα προβλήματα της θέρμανσης, έκαναν πορεία μέχρι το ξενοδοχείο όπου γίνεται η σύνοδος των πρυτάνεων.

Αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή μέσα στη σύνοδο για να εκθέσει στους πρυτάνεις τις αντιρρήσεις για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ