Παλινωδίες στις πληρωμές του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς
Αποδίδει τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των οφειλών του ΟΠΑΔ στην γραφειοκρατία...
Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει η κυβέρνηση την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του ΟΠΑΔ απέναντι στους φαρμακοποιούς, που μόνο στην Αθήνα ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ.
Κατά την έκτακτη συνάντηση, που είχε το απόγευμα με τους φαρμακοποιούς, ο υπουργός Υγείας, απέδωσε την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των οφειλών του ΟΠΑΔ προς αυτούς σε καθαρά γραφειοκρατικό θέμα και, όπως είπε, ζήτησε από το Ελεγκτικό Συνέδριο να προχωρήσει τις διαδικασίες.
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά στη συνάντηση διαβεβαίωσε ότι έχουν δοθεί από την Πέμπτη 150 εκατομμύρια ευρώ στον ΟΠΑΔ, προκειμένου να πληρώσει τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι ωστόσο παραμένουν ακόμη απλήρωτοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αυτό το ποσό αφορά στους φαρμακοποιούς σε ολόκληρη την Ελλάδα και αποτελεί μόνο ένα μικρό τμήμα της συνολικής οφιελής.