ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Το κύκλωμα συνεχίζει απτόητο την εξαπάτηση των ηλικιωμένων!

Κρήτη: Το κύκλωμα συνεχίζει απτόητο την εξαπάτηση των ηλικιωμένων!

Οι Αρχές πιστεύουν ότι μέλη του κυκλώματος έχουν μοιραστεί σε μικρές ομάδες και «αλωνίζουν» το νησί, το οποίο έχουν χωρίσει σε «τομείς δράσης».

Μπορεί να καταζητούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα, μπορεί οι φωτογραφίες τους να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με εισαγγελική διάταξη, εκείνοι όμως συνεχίζουν απτόητοι το ...μεταπτυχιακό τους στην εξαπάτηση ηλικιωμένων στην Κρήτη.
Μετά και τα νέα περιστατικά που σημειώθηκαν με ηλικιωμένες σε Ηράκλειο και Χανιά, οι διωκτικές Αρχές έχουν αποδείξεις ότι πρόκειται για μέλη της καταζητούμενης πλέον συμμορίας. Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες, στην Αθήνα συνελήφθη μία 26χρονη, μέλος της σπείρας, η οποία συμμετείχε σε απάτες που είχαν γίνει στο Ηράκλειο, τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι οι υπόλοιποι έχουν μοιραστεί σε μικρές ομάδες και «αλωνίζουν» το νησί, το οποίο έχουν χωρίσει σε «τομείς δράσης».
Για «ξεκάρφωμα» αλλάζουν τα αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούν από περιοχή σε περιοχή. Μαρτυρίες στο Ηράκλειο μιλούν για ένα άσπρο αυτοκίνητο, ενώ στα Χανιά οι πληροφορίες «δείχνουν» ένα μαύρο αυτοκίνητο.

«Συναγερμός» στην Αστυνομία

Το τελευταίο 24ωρο από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ καταγράφεται μία έντονη κινητοποίηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των απατεώνων που έχουν αναστατώσει με την δράση τους πολλά σπίτια στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Επείγον σήμα αναζήτησης των καταζητούμενων έχει σταλεί και στις τέσσερις υποδιευθύνσεις Ασφαλείας του νησιού αλλά και σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ ανάλογο σήμα έχει διαβιβαστεί και στα λιμεναρχεία της Κρήτης.

Ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι μεταξύ των μελών της συμμορίας που βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Κρήτη είναι ένας 45χρονος από την Θεσσαλονίκη και η 36χρονη σύζυγος του. Οι δύο φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό της ηλικιωμένης στο Τεφέλι. Στην περίπτωση της 77χρονης στα Χανιά, εκτιμάται ότι έδρασαν άλλα μέλη της ίδιας σπείρας και δεν αποκλείεται τώρα να ακολουθήσουν αντίστροφες πορείες στο νησί ώστε να συνεχίσουν την δράση τους σε νέα «εδάφη».

Πηγή: cretalive.gr