ΕΛΛΑΔΑ

Παιδιά ενός «κατώτερου θεού» στα φανάρια

Παιδιά ενός «κατώτερου θεού» στα φανάρια

Ζοφερή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα της κρίσης για τα παιδιά, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που δημοσιεύει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αφορά στην εμπορία ανθρώπων.

Κάνει λόγο για παιδιά που υφίστανται εργασιακή εκμετάλλευση, ακόμα και από τις ίδιες τις οικογένειές τους, μωρά που εγκαταλείπονται σε βρεφοκομεία και κυρίως η έλλειψη ενός συντονισμένου εθνικού σχεδίου και επαρκών δημόσιων επαρκών δημοσίων υποδομών, σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα.

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι εκατοντάδες παιδιά, κυρίως Ρομά από την Αλβανία και τη Ρουμανία, υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία στη χώρα μας, κυρίως στα φανάρια. Πωλούν αντικείμενα στο δρόμο, ζητιανεύουν ή κάνουν μικροκλοπές. Οι ΜΚΟ συμφωνούν ότι τα θύματα εμπορίας σπάνια καταφεύγουν στις Αρχές, ενώ πολλές φορές πηγαίνουν στα ιατρεία κακοποιημένα.

PAIDIA FANARION 7777777777777777B

Παράλληλα όλο και μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων παιδιών στα παιδικά νοσοκομεία. Οι ανήλικοι αυτοί δεν μπορούν να δοθούν σε υιοθεσία καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι μητέρες εμφανίζονται και τα παίρνουν πριν από την παρέλευση του έτους που απαιτεί ο νόμος προτού παραπεμφθούν σε κοινωνικές δομές.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα για 502 παιδιά των φαναριών