ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για τον Αλβανό κακοποιό

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για τον Αλβανό κακοποιό

Τρεις δολοφονίες στο Γκάζι και στου Γκύζη παραδέχτηκε ο 27χρονος κακοποιός Τζούλιαν Σινάνι που συνελήφθη το Σάββατο στην Αλβανία, ενώ αυτοκατηγορήθηκε για συνεργασία με την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι αλλά και ένα iPad τα οποία εξετάζονται από την αλβανική αστυνομία για να διαπιστωθεί αν περιέχουν στοιχεία για την εγκληματική του δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζούλιαν Σινάνι ο οποίος ζούσε στην Αυλώνα, φέρεται να ερχόταν συχνά στην χώρα μας όπου είχε ύποπτες διασυνδέσεις.

Η σύλληψή του σήμανε συναγερμό στις ελληνικές διωκτικές αρχές και ειδικότερα στην Αντιτρομοκρατικη. Το τετραμελές κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ που βρισκόταν στην Αλβανία για την εξέταση του συλληφθέντα Αλβανού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, θα έχει σήμερα Τετάρτη συνάντηση με τον 27χρονο στις αλβανικές φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θέλουν να διαπιστώσουν αν βρίσκονται μπροστά σε μία σημαντική αποκάλυψη για ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα ή σε μία «σκοπιμότητα, υπερβολή ή μυθοπλασία ενός Αλβανού κρατουμένου».

tzoulian sinani 777777777b

Ειδικότερα ο 27χρονος κακοποιός είχε πει κατά την ανάκρισή του: «Εγώ σκότωσα τους δύο άνδρες τον Ιούλιο του 2011 στο Γκάζι, έναν άλλο στου Γκύζη ενώ συμμετείχα και σε βομβιστικές επιθέσεις και εν ονόματι ένοπλων οργανώσεων στην Ελλάδα. Έχω κάνει πολλές ανθρωποκτονίες και άλλες εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα και στην Αλβανία που θέλω να ομολογήσω...».

sullipsi 77777777b77

Ο Τζούλιαν Σινάνι έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι συμμετείχε στη βομβιστική επίθεση, στις 15 Μαΐου 2010, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Φέρεται ακόμη να έχει ομολογήσει τη διπλή δολοφονία, στις 5.00 το πρωί της Παρασκευής 1ης Ιουλίου 2011 έξω από το εστιατόριο «Μαμάκας» στη διασταύρωση των οδών Τριπτόλεμου και Περσεφόνης στο Γκάζι, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο Έλληνες 35 και 45 ετών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κρατούν, σύμφωνα με πληροφορίες, επιφυλακτική στάση, καθώς η συνολική εικόνα είναι ασαφής μέχρι στιγμής, κυρίως όσον αφορά τη φερόμενη συνεργασία του με τους «Πυρήνες» και περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενδεχομένως και στις επόμενες ώρες, πριν να βγάλουν οριστικά συμπεράσματα.

Διαβάστε επίσης:

Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου ζήτησε η Εισαγγελέας

«Τσιφλίκι» του Ξηρού και των «Πυρήνων» ο Κορυδαλλός

Σαρωτικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για να ξηλωθεί το δίκτυο Ξηρού-Πυρήνων