ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς μιλά στο Newsbomb.gr

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς μιλά στο Newsbomb.gr

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαος Ανουσάκης μίλησε αποκλειστικά στο Newsbomb.gr για τα προβλήματα της Κεφαλονιάς και τις ανάγκες που έχει ο Δήμος.


Ο Νικόλαος Ανουσάκης απάντησε σε όλα και ήταν ένας πραγματικός χείμαρρος. Μίλησε μάλιστα και για τις φήμες που ακούγονται ότι περιμένουν από στιγμή σε στιγμή, ακόμα ένα μεγάλο σεισμό στην Κεφαλονιά και τις χαρακτήρισε ανυπόστατες.

«Υπάρχει μια παραφιλολογία και θέλουν να καταστρέψουν το νησί», ανέφερε ο κύριος Ανουσάκης, και συνέχισε σε υψηλούς τόνους, «υπάρχει μια περιοχή συγκεκριμένη, η Παλική, που πραγματικά έχει πληγεί σημαντικά. Εκεί, ναι έχουμε πρόβλημα».

Μάλιστα, ο κύριος Ανουσάκης επανέλαβε αρκετές φορές ότι η Κεφαλονιά έχει αποδειχτεί ότι είναι ένα ασφαλές μέρος. Συγκεκριμένα, είπε, «επαναλαμβάνω βέβαια, ότι οπουδήποτε αλλού αν είχε γίνει αυτός ο σεισμός, θα είχαμε θρηνήσει θύματα. Η Κεφαλονιά απέδειξε ότι είναι ένα ασφαλές μέρος».

anousakis nikos 5 1

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέχισε «Από το 1953 και μετά, τα σπίτια κτίστηκαν αντισεισμικά και η Κεφαλονιά είναι θωρακισμένη. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι στο Ληξούρι δεν έχουμε τεράστιες υλικές ζημιές και ότι οι υποδομές δεν έχουν καταστραφεί σε μεγάλο ποσοστό».

Ο κύριος Ανουσάκης μετέφερε στο Newsbomb.gr και το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί, «ο κόσμος αυτή τη στιγμή στην Κεφαλονιά είναι ανάστατος και πανικοβλημένος. Προσπαθούμε να δώσουμε πρακτικές λύσεις για να ηρεμήσουμε λίγο τα πράγματα, αλλά σκεφτείτε πόσος κόσμος είναι στο πόδι».

8.000 άνθρωποι είναι έξω από τα σπίτια τους

«Όλοι στο Ληξούρι είναι έξω από τα σπίτια τους. Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Παλικής 7.000 με 8.000 κόσμος δεν μπαίνει μέσα στα σπίτια. Είτε γιατί τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα και δεν μπορούν να μείνουν, είτε γιατί φοβούνται», λέει στο Newsbomb.gr o κύριος Ανουσάκης.

Κακόπιστοι όσοι διαδίδουν φήμες για μεγάλο σεισμό

«Όντως στην Κεφαλονιά, επικρατεί κλίμα πανικού. Υπάρχουν κάτι κακόπιστοι που διαδίδουν ότι έρχεται ένας μεγάλος καταστροφικός σεισμός, και έχουν τρελάνει τον κόσμο». Ενώ, σπεύδει να διαψεύσει και τις φήμες που ακούγονται. «Τίποτα, από όσα ακούγονται δεν ισχύει, προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση με ψυχραιμία. Ναι, μεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά το νησί είναι ασφαλές, φυσικά όλα αυτά δεν τα λέμε για να μην δημιουργηθεί μελλοντικά πρόβλημα με τον τουρισμό».

2027012-660x371

Φαγητό, νερό, φάρμακα

Ο Νικόλαος Ανουσάκης, γνωρίζοντας καλά το νησί και τους κατοίκους του, αναφέρεται και στις ανάγκες που έχουν οι κάτοικοι, που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. «Αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη τα πάντα. Φαγητό, νερό τα πάντα χρειαζόμαστε. Κουβέρτες για τους κατοίκους που κοιμούνται έξω, φάρμακα για τους αρρώστους, σκηνές. Σας λέω, τα πάντα έχουμε ανάγκη».

«Δεν μπορώ να σας πω τον ακριβή αριθμό των σπιτιών που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, γιατί και όσα σπίτια είχαν βγει κατάλληλα στην αρχή, τώρα με τον επανέλεγχο μπορεί να βγουν μη κατοικήσιμα», αναφέρει και τονίζει για ακόμα μια φορά ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί.

Ενώ, σε ερώτηση μας γιατί οι κάτοικοι της Παλικής που έχει υποστεί τόσες ζημιές, δεν μεταφέρονται σε άλλες περιοχές, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απάντησε ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν επιθυμούν να φύγουν από την περιοχή τους, αφού δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

Τέλος, ζητά ψυχραιμία και απευθύνει έκκληση να μην παρουσιάζουν την Παλική και την Κεφαλονιά ως κατεστραμμένες περιοχές.