ΕΛΛΑΔΑ

Αρτοποιοί: Απειλούμαστε με αφανισμό αν υιοθετηθεί η έκθεση του ΟΟΣΑ

Αρτοποιοί: Απειλούμαστε με αφανισμό αν υιοθετηθεί η έκθεση του ΟΟΣΑ

Με αφανισμό απειλούνται τα αρτοποιεία, σε περίπτωση που υιοθετηθεί η έκθεση του ΟΟΣΑ, που ορίζει ότι θα ονομάζονται φούρνοι και οι εγκαταστάσεις περάτωσης έψησης, τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» , Ελισάβετ Κουκουμέρια, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση του σωματείου.

Ως αποτέλεσμα, πρόσθεσε, ο καταναλωτής θα παραπλανάται και θα αγοράζει κατεψυγμένο ψωμί, αντί για φρέσκο, το οποίο, επιπρόσθετα, σε ποσοστό 85% εισάγεται από ξένες χώρες. Η κ. Κουκουμέρια επισήμανε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης ότι οι αρτοποιοί πωλούν την φραντζόλα των 350 γραμμαρίων για 500 και υπογράμμισε ότι «εμείς πουλάμε στα βάρη που έχει νομοθετήσει η Πολιτεία το 2007».

Σε ότι αφορά την πρόταση να ζυγίζεται το ψωμί, σημείωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ακόμα και την πρόταση του υπουργού, αρκεί το ψωμί να ζυγίζεται παντού, και στα αρτοποιία και στα πρατήρια και στα σούπερ μάρκετ και σε όλα τα καταστήματα που έχουν ψωμί». Επισήμανε ότι η φραντζόλα ψωμιού των 350 γραμμαρίων συναντάται στην αγορά 60 έως 80 λεπτά, εάν φτάσει τα 500 γραμμάρια η τιμή θα ξεπεράσει το ευρώ.

fournaris

«Ο υπουργός θεωρεί ότι πουλάμε αέρα, και ότι θα γυρίσουμε στα 500 γραμμάρια με τις σημερινές τιμές, αυτό είναι αδύνατον, οι σημερινές τιμές βγαίνουν με αναγωγή στο κιλό και αυτό που έχουμε προτείνει το οποίο είναι ξεκάθαρο και απολύτως κατανοητό είναι στις ταμπέλες που υπάρχουν στα μαγαζιά μας να γίνεται αναγωγή στο κιλό και από εκεί και πέρα να γράφεται και το βάρος ανά τεμάχιο», τόνισε. Οι αρτοποιοί θα εκδώσουν φυλλάδιο με τις θέσεις τους, το οποίο θα μοιράζεται στα μαγαζιά τους.

Διαβάστε επίσης:

Υπό διωγμό ο φούρνος της γειτονιάς

Χατζηδάκης: Ανεχτήκαμε και λουστήκαμε δεκαετίες τα εμπόδια στην αγορά