ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνονται τα αδέσποτα στον Πύργο

Αυξάνονται τα αδέσποτα στον Πύργο

Περιοδεύοντας σε κάθε γειτονιά του Πύργου και η αγέλη των αδέσποτων σκύλων μεγαλώνει.

Χθες τουλάχιστον δεκαπέντε σκύλοι βρίσκονταν στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου, προκαλώντας φόβο στους περαστικούς αλλά και τη γειτονιά.

Τα σκυλιά, άλλοτε γαυγίζοντας άλλοτε με αλληλοεπιθέσεις, έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή.

Η δημοτική αρχή αν και πολλάκις έχει αναφερθεί πως υπάρχει από τους αρμόδιους φορείς, διαθέσιμο ποσό για τη δημιουργία κυνοκομείου, φαίνεται να έχει επαναπαυτεί στη δράση του Φιλοζωικού συλλόγου Πύργου και τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν και μπορούν να αξιοποιήσουν τα μέλη του, με το καταφύγιο των αδέσποτων στη Συντριάδα.

Όμως και εκεί τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ καιρό, είτε γιατί δεν επαρκούν οι χώροι για τη φιλοξενία και άλλων σκύλων, είτε γιατί δεν υπάρχουν δυνατότητες σίτισής και φροντίδας τους, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Και βέβαια δεν είναι αυτά τα μοναδικά αδέσποτα στην περιοχή του Πύργου, καθώς δεκάδες πολίτες επέλεξαν να εγκαταλείψουν το κατοικίδιο που μέχρι πρότινος είχαν στο σπίτι τους και λόγω οικονομικής κρίσης κυρίως δεν μπορούν να διατηρήσουν.

Σημεία των καιρών ή αδιαφορία, το θέμα είναι πως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Και όχι τόσο καταστολής αλλά πρόληψης.