ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Καλαμαριάς και της Άνω Πόλης, τέσσερις άνδρες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Οι συλληφθέντες κατείχαν και διέθεταν προς πώληση συνολικά 1.263 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα συνελήφθη ένας 56χρονος ομογενής ο οποίος διέθετε προς πώληση 240 πακέτα λαθραία τσιγάρα, ένας 70χρονος ομογενής ο οποίος κατείχε 260 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα, ένας 75χρονος ομογενής ο οποίος κατείχε 730 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και ένας 57χρονος αλλοδαπός ο οποίος διέθετε προς πώληση 33 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Στην κατοχή των προαναφερθέντων βρέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των (1.174) ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από την πώληση λαθραίων τσιγάρων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στη συμπρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη τεσσάρων φυγόποινων στη Θεσσαλονίκη