ΕΛΛΑΔΑ

Εξηγήσεις για το ύποπτο φαξ καλείται να δώσει ο γνωστός δικηγόρος

Εξηγήσεις για το ύποπτο φαξ καλείται να δώσει ο γνωστός δικηγόρος

Eξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση κακουργήματος (κρατουμένων σε στάση ή εξέγερση) καλείται να δώσει την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαρτίου ο γνωστός δικηγόρος της Αθήνας από το φαξ του οποίου εστάλη κείμενο προς κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας με το οποίο ουσιαστικά καλούσε "σε δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας", τις οποίες χαρακτήριζε "τύπου Γκουαντανάμο".

Η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, έστειλε κλήση προς παροχή εξηγήσεων (ανωμοτί κατάθεση) στον γνωστό δικηγόρο που υπερασπίζεται μεταξύ άλλων ένα διαβόητο βαρυποινίτη με «πλούσιο» ενεργητικό καθώς και έναν κατηγορούμενο για τρομοκρατία.

Για το θέμα υπήρξε άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού το κείμενο έφυγε με φαξ από το γραφείο του γνωστού δικηγορικού γραφείου και έφτασε στο φαξ της γραμματείας των φυλακών Κέρκυρας με αποδέκτες τον εξάδελφο του διαβόητου δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και ήδη νεκρού, Μάριάν Κόλα και έναν Έλληνα ισοβίτη.

Το ίδιο, κατά περιεχόμενο, έγγραφο κυκλοφόρησε και στις φυλακές Κορυδαλλού. Πάντως ο γνωστός δικηγόρος , σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, πρόκειται να ισχυριστεί πως δεν είναι ο ίδιος συντάκτης του κειμένου, αλλά του εστάλη προκειμένου να ελέγξει τα νομικά ζητήματα που τίθεντο και απλά το έστειλε στις φυλακές Κέρκυρας.

Διαβάστε επίσης: Στον Κορυδαλλό κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας