ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες κυκλώματος εξαπάτησης πολιτών

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες κυκλώματος εξαπάτησης πολιτών

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία μελών κυκλώματος που εξαπατούσε πολίτες, από τους οποίους άρπαζε διάφορα ποσά με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσαν για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων από κατασχέσεις, σε πολύ χαμηλές τιμές ή για χρηματοδότηση και έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος.

Πρόκειται για τους Αντιγόνη Δ. Τσίπα, 53χρόνων, από την Αθήνα, Γεώργιο Θ. Χρονόπουλο, 78 ετών, από τη Νέα Φιλαδέλφεια, Ηρακλή Ι. Βλάχο, 47 ετών, από την Αθήνα, Αλέξανδρο Μ. Τσίπα, 55 ετών, από την Αθήνα, και Μιχάλη Α. Τσίπα, 27 ετών, από το Χολαργό.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης από κοινού και κατ' εξακολούθηση από υπαίτιους που ενεργούν κατ' επάγγελμα με επιδιωκόμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' εξακολούθηση τελεσθείσα κατ' επάγγελμα από κοινού.

Η δημοσιοποίηση, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, είναι σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη και αποσκοπεί στη βεβαίωση των παραπάνω εγκλημάτων, καθώς και στην εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων από τους ιδίους.
Οι δράστες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προσέγγιζαν άτομα με οικονομική άνεση, τα οποία γνώριζαν σε ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, κέντρα διασκέδασης και άλλους χώρους και παρίσταναν ότι είναι συγγενικά πρόσωπα προέδρου τραπεζικού ομίλου, δικηγόροι, γιατροί, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί ή δικαστικοί επιμελητές.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι μπορούσαν να μεσολαβήσουν για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων από κατασχέσεις, σε πολύ χαμηλές τιμές ή για χρηματοδότηση και έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος, τους έπειθαν να καταβάλλουν τα χρήματα με εντολή πληρωμής σε τράπεζες, τα οποία και άρπαζαν.

Για να στηρίξουν την εικόνα των ατόμων με οικονομική επιφάνεια που παρουσίαζαν στα θύματά τους, τα μέλη της σπείρας είχαν υιοθετήσει ανάλογο τρόπο ζωής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στη βεβαίωση των παραπάνω εγκλημάτων, καθώς και στην εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων από τους ιδίους.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και 210-6149523 του Τμήματος Ασφαλείας Πεύκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη αστυνομικών για απάτη με εικονικά τροχαία