ΕΛΛΑΔΑ

Σύρος: Στη θάλασσα τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού

Σύρος: Στη θάλασσα τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού

Προβλήματα και τεχνικές βλάβες που παρουσιάζονται σε αντλιοστάσια της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Ερμούπολης έχουν ως αποτέλεσμα την εκβολή λυμάτων στη θάλασσα, φαινόμενο το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται σε αντλιοστάσιο στη θέση Πηδάλι (στη μαρίνα Σύρου), κυρίως μετά από διακοπές ρεύματος. Τελευταία φορά που παρουσιάστηκε το φαινόμενο ήταν πριν από περίπου 10 ημέρες όταν λύματα έπεσαν στη θάλασσα από αγωγό και συνεργείο της ΔΕΥΑΣ έσπευσε να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

Ωστόσο, πρόβλημα παρουσιάστηκε και το περασμένο Σάββατο στον αγωγό που βρίσκεται στην Ακτή Κοντογιάννη ο οποίος προβλέπεται να εκβάλει νομίμως στη θάλασσα επεξεργασμένα λύματα. Προφανώς κάποια βλάβη σημειώθηκε με αποτέλεσμα τα λύματα που έπεφταν στη θάλασσα να μην είναι επεξεργασμένα. Και σε αυτή την περίπτωση ειδοποιήθηκε συνεργείο της ΔΕΥΑΣ το οποίο αποκατέστησε το πρόβλημα.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου γίνονται συστάσεις στη ΔΕΥΑΣ η οποία αναζητά λύση στο πρόβλημα, ούτως ώστε να μην παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα ειδικά τους επόμενους μήνες που πλησιάζει η θερινή περίοδος.

Πηγή: cyclades24.gr

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Ανακοίνωση του Φιλοζωικού Ομίλου για σπάνια πουλιά