ΕΛΛΑΔΑ

Σε απολογία 30 άτομα για το σκάνδαλο DePuy

Σε απολογία 30 άτομα για το σκάνδαλο DePuy

Σε απολογία για σειρά κακουργηματικών πράξεων καλούνται τριάντα πρόσωπα για την υπόθεση με τα υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά της εταιρίας DePuy.

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται δέκα γιατροί από διάφορα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, στελέχη εταιριών παροχής συμβουλών, αλλά και στελέχη της εν λόγω εταιρίας.

Οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να λογοδοτήσουν ενώπιον των ανακριτών για θέματα διαφθοράς, Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Μάρκου, αφορούν -κατά περίσταση- στα αδικήματα της απάτης, συνεργίας και ηθικής αυτουργίας στην απάτη, δωροδοκίας (αδικήματα με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου) και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Οι αξιόποινες πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα μεταξύ 2000 - 2006 και η ζημιά ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ με βάση την υπερκοστολόγηση των ιατρικών ειδών αλλά και τα "δώρα" που φέρονται να καταβλήθηκαν σε μετρητά στους κατηγορουμένους γιατρούς.

Από τη διασταύρωση των στοιχείων υπολογίζεται ότι τα ορθοπεδικά είδη διατίθεντο υπερκοστολογημένα από την εταιρία κατά 35% ενώ με βάση τα τιμολόγια που βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών η μίζα ανέρχεται σε 20%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λίστες που τιτλοφορούσαν "best doctors", με συγκεκριμένα ονόματα γιατρών και αριθμούς πωλήσεων, ενώ εντοπίστηκε και ανταλλαγή e-mails.

Διαβάστε επίσης:

Σε ανακριτή η υπόθεση υπερκοστολόγησης ορθοπεδικών ειδών