ΕΛΛΑΔΑ

Λαθρεμπόριο ποτών και συλλήψεις στην Καρίτσα Πιερίας

Λαθρεμπόριο ποτών και συλλήψεις στην Καρίτσα Πιερίας

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων με την κατηγορία της λαθρεμπορίας και στην κατάσχεση 130 φιαλών οινοπνευματωδών ποτών προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.390 ευρώ, καθώς και δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 29 Μαρτίου στην Καρίτσα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς, από τους οποίους τρεις άνδρες ηλικίας 39, 50 και 53 ετών και μια γυναίκα 48 ετών, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, στην Καρίτσα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα όπου επέβαιναν, στο πρώτο ο 53χρονος και η 48χρονη και στο δεύτερο ο 50χρονος. Στους αποθηκευτικούς χώρους των οχημάτων βρέθηκαν να κατέχουν από κοινού και να διαθέτουν προς πώληση 108 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας μίας 24χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, με υπεύθυνο και διευθύνοντα του καταστήματος τον 39χρονο. Κατά την έρευνα, ο 39χρονος βρέθηκε να κατέχει εντός του καταστήματος και να διαθέτει προς κατανάλωση 22 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τις παραπάνω φιάλες εισήγαγαν παράνομα από την Βουλγαρία οι τρεις αρχικά συλληφθέντες, χωρίς να έχουν καταβάλει τους προβλεπόμενους δασμούς και χωρίς να είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 130 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών διαφόρων μαρκών και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Κατερίνης για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών. Επίσης, τα προαναφερόμενα οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.390 ευρώ.

Perifereianews.com

Διαβάστε επίσης: Οίκος τελετών Μπαμπούλα: Απευθείας κάλυψη κηδειών με live streaming!