ΕΛΛΑΔΑ

Οίκος τελετών Μπαμπούλα: Απευθείας κάλυψη κηδειών με live streaming!

Οίκος τελετών Μπαμπούλα: Απευθείας κάλυψη κηδειών με live streaming!

Άλλη μια πρωτοτυπία για την επιχείρηση Φάνη και Βασίλη Μπαμπούλα στη Θεσσαλονίκη, καθώς αποφάσισαν να δημιουργήσουν το πρώτο διαδικτυακό κανάλι γραφείων τελετών!

Πρόκειται για απευθείας τηλεοπτική κάλυψη των νεκρώσιμων ακολουθιών, μέσω livestreaming δίνοντας την ευκαιρία σε συγγενείς και φίλους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρίσκονται στην κηδεία του εκλιπόντος να παρακολουθούν «ζωντανά» την τελετή. Πατέρας και γιος έδωσαν μια συνέντευξη για την ιδέα τους αυτή στο zwstithess.gr, εξηγώντας τους κύριους λόγους που θεώρησαν αυτήν την κίνηση κατάλληλη και υλοποιήσιμη για τον οίκο τελετών τους. Αναλυτικά:

- Νεκρώσιμη ακολουθία μέσω livestreaming. Εξηγείστε μου την ιδέα και την εφαρμογή της.

Η τεχνολογία καλώς ή κακώς έχει εισβάλλει στη ζωή μας και αρκετές φορές είναι πραγματικά χρήσιμη. Ετσι λοιπόν βρήκαμε κι εμείς μια σημαντική εφαρμογή της τεχνολογίας για την επιχείρησή μας. Είναι κάποιες φορές που τα συγγενικά πρόσωπα των εκλιπόντων δεν μπορούν να βρεθούν στην τελετή, επειδή μένουν μόνιμα σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας ή ακόμη και σε χώρες του εξωτερικού. Εμείς με την εφαρμογή Live Streaming είμαστε πλέον σε θέση να τους παρέχουμε απευθείας ζωντανές εικόνες από την ώρα της τέλεσης του μυστηρίου. Κατόπιν συννενόησης με συγγενικά πρόσωπα, δίνουμε σε όσους μας υποδείξουν το link στο οποίο θα μπορούν να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα ή και ολόκληρη την πραγματοποίηση της τελετής. Προσπαθούμε να τους φέρουμε κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα και η τεχνολογία μας βοήθησε σ' αυτό το εγχείρημά μας. Στόχος μας είναι πάντα να συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες και να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες προς τους πελάτες μας υπηρεσίες ώστε να απαλύνουμε τον πόνο τους προσφέροντας λύσεις.

- Σε ποια σελίδα στο διαδίκτυο θα μπορεί να δει κάποιος την τελετή;

Οι συγγενείς θα μπορούν να δούν live την τελετή , σε link το οποίο θα αναζητούν από την ιστοσελίδα BABOULAS TV και το οποίο θα δίνεται σε όσους μας ζητήσει η οικογένεια του εκλιπόντος. Πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στα οποία δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας.

- Τι σας ώθησε να πάρετε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ;

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο συγγενικά πρόσωπα του θανόντος να μη μπορούν να παρευρεθούν στην τελετή αφού στη χώρα μας οι κηδείες γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, συνήθως μετά από 15-18 ώρες από την...αναχώρηση. Συνεπώς προκύπτουν πρακτικές δυσκολίες για τους συγγενείς που είναι μακριά. Να βρουν αεροπορικά εισιτήρια και όχι μόνο. Διαπιστώσαμε λοιπόν και επειδή η χρήση του Διαδικτύου είναι ακόμη πιο διαδεδομένη στο εξωτερικό, πως θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μία ακόμη υπηρεσία που θα διευκολύνει τους πελάτες μας και θα απαλύνει τον πόνο τους.

- Υπάρχει χώρος για νέα πράγματα και ιδέες στο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου ;

Η προσωπική μου άποψη είναι πως ένας άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να παραμένει στάσιμος στη ζωή του. Η διαρκής εξέλιξη είναι πολύ σημαντική, σε ολοκληρώνει σου δίνει την αίσθηση ότι βελτιώνεσαι ως άνθρωπος. Συνεπώς θα έλεγα πως ναι, υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη που μπορούν να παρουσιασθούν στον κλάδο μας, όπως και σε κάθε κλάδο. Ανά πενταετία, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην τεχνολογία, συμβαίνουν γεγονότα που πολλές φορές χαρακτηρίζονται ιστορικά. Κάποια από αυτά βρίσκουν πρακτική εφαρμογή και στον κλάδο των πένθιμων τελετών, χωρίς το κόστος να είναι απαραίτητα μεγάλο. Η φιλοσοφία της επιχείρησής μας είναι «κληρονομιά» του τρόπου σκέψης του πατέρα μου, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που πάντοτε επιθυμεί να επενδύει στη δουλειά του ακόμη και εν μέσω κρίσης. Ελπίζω σύντομα να σας εκπλήξουμε ευχάριστα και πάλι!.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν σπιρομέτρηση από το Δήμο Θεσσαλονίκης