ΕΛΛΑΔΑ

Διείσδυση στη ρωσική αγορά επιχειρούν οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης

Διείσδυση στη ρωσική αγορά επιχειρούν οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης διεκδικεί μερίδιο στην τουριστική αγορά της Ρωσίας, με «συμμάχους» της τη δημοτικότητα της πόλης στο ρωσικό κοινό και τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των αφίξεων Ρώσων επισκεπτών το 2013, τόσο πανελλαδικά όσο και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι Ρώσοι ήρθαν πρώτοι στη γενική κατάταξη με τις εθνικότητες αλλοδαπών.


Η εξωστρέφεια στην οποία έχει επενδύσει η ΕΞΘ προκειμένου να τονώσει τον τουρισμό και την αναγνωρισιμότητα της Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και τη φετινή χρονιά, με στόχο την επίτευξη σημαντικών συμφωνιών με ρωσικά πρακτορεία, για την ενίσχυση του city break και την ανάδειξη του τουρισμού συνεδρίων, εκδηλώσεων, εκθέσεων και ταξιδιών κινήτρων (MICE/ Meetings, Incentives, Conferences, Events).

Σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, , η ΕΞΘ φιλοξένησε για ένα τετραήμερο 14 Ρώσους τουριστικούς πράκτορες από τα πιο αντιπροσωπευτικά ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας, όπως επελέγησαν και προσεκλήθησαν από την Aegean Airlines. Τους συνόδευαν δύο εκπρόσωποι του γραφείου της Aegean Airlines που εδρεύει στη ρωσική πρωτεύουσα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι Ρώσοι πράκτορες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την άριστη ξενοδοχειακή υποδομή την πόλης, να διαπιστώσουν τις πολύ καλές ξενοδοχειακές υπηρεσίες της και δήλωσαν έκπληκτοι από τις σημαντικές δυνατότητες που έχει η Θεσσαλονίκη για να φιλοξενήσει σημαντικά συνέδρια και εκδηλώσεις. Ενθουσιάστηκαν από τη γαστρονομία, την ιστορία και τα αξιοθέατα και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για τους Ρώσους επισκέπτες.

Η ΕΞΘ και η Aegean Airlines διοργάνωσαν workshop στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace όπου οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες είχαν B2B συναντήσεις με στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να προωθηθούν συμφωνίες για τη δημιουργία τουριστικών πακέτων.

Ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος καλωσόρισε τους Ρώσους στη Θεσσαλονίκη και παρουσίασε τις δυνατότητες που έχει η πόλη στον τουρισμό city break και στο συνεδριακό τουρισμό, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το «άνοιγμα» προς τη Ρωσία μπορεί να αποδώσει νέους καρπούς και να οδηγήσει σε νέα αύξηση των διανυκτερεύσεων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η υπεύθυνη Μάρκετινγκ της ΕΞΘ κα Ευδοκία Τσατσούρη έκανε την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού για Ρώσους πολίτες, τόσο σε τουριστικούς πράκτορες, όσο και σε δημοσιογράφους.

Unitedreporters.gr

Διαβάστε επίσης: Στο σκαμνί πέντε εφοριακοί για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ