ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκαμνί πέντε εφοριακοί για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ

Στο σκαμνί πέντε εφοριακοί για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν πέντε εφοριακοί της ΔΟΥ Ν. Μουδανιών και τρεις ιδιώτες για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, οι οποίοι φέρονται να εισέπραξαν συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.


Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν για απιστία στην υπηρεσία, κατ' εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος. Για ηθική αυτουργία στην απιστία των εφοριακών κατηγορούνται άλλα τρία άτομα, ο ιδιοκτήτης βιοτεχνίας ενδυμάτων και δύο διαχειρίστριες της εταιρείας που θα καθίσουν στο εδώλιο του δικαστηρίου για την ίδια υπόθεση.

Από την έρευνα του ΣΔΟΕ και των οικονομικών επιθεωρητών προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι πέτυχαν την επιστροφή ΦΠΑ, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για ανύπαρκτες εξαγωγές ενδυμάτων, εκδίδοντας εικονικά τιμολόγια πώλησης, από το 1998 έως το 2000. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, οι ιδιώτες δρούσαν σε συνεργασία με τους εφοριακούς οι οποίοι δεν πραγματοποιούσαν ελέγχους και έπαιρναν, ως αντάλλαγμα, ποσοστό 30% έως 40% επί του συνολικού ποσού επιστροφής ΦΠΑ.

Voria.gr

Διαβάστε επίσης: Εντοπισμός αγνοούμενου σε…ΠΡΟΠΟ στην Τούμπα