ΕΛΛΑΔΑ

Πίστα skateboard στο Λιμνίο Ξάνθης

Πίστα skateboard στο Λιμνίο Ξάνθης

Μια πίστα skateboard έχει κατασκευαστεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης στην περιοχή του Λιμνίου.

Πρόκειται για ένα εκ των υποέργων που περιλαμβάνονται στην ανάπλαση του χώρου, οι εργασίες της οποίας έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς δήμους.

Στον χώρο που μέχρι πρότινος υπήρχαν γήπεδα τένις, τα οποία ωστόσο είχαν εγκαταλειφθεί, παραπλεύρως του Κολυμβητηρίου και στα σύνορα αυτού με τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου έχει δημιουργηθεί πλέον μια πίστα skate η οποία ωστόσο παραμένει εργοτάξιο, αν και οι εργασίες κατασκευής της έχουν ολοκληρωθεί, καθώς απομένει ο καθορισμός του τρόπου χρήσης της από τους δημότες.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Ξάνθης το έργο έχει ολοκληρωθεί ωστόσο οι Τεχνικές Υπηρεσίες αναζητούσαν τον υπεύθυνο στον οποίο θα... παραδώσουν τα κλειδιά και ο οποίος θα αποφασίσει για τον κανονισμό λειτουργίας του χώρου. Τελικά οι Υπηρεσιακοί παράγοντες κατέληξαν στη Δημοτική Κοινότητα η οποία αποφάσισε, αρχικά, η χρήση του χώρου να υπόκειται σε κάποιους περιορισμούς κυρίως σχετικούς με το ωράριο λειτουργίας του και ως εκ τούτου αποφασίστηκε να εκδοθεί σχετική κανονιστική απόφαση μετά από την αντίστοιχη εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.

Ωστόσο όπως γίνεται αντιληπτό με μια τυπική αυτοψία στον χώρο, η πίστα παρά το γεγονός ότι παραμένει κλειδωμένη ενώ περιμετρικά αυτής υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες που αποτρέπουν την είσοδο ενημερώνοντας πως ο χώρος αποτελεί εργοτάξιο, χρησιμοποιείται κανονικά από τους λάτρεις του είδους, οι οποίοι φαίνεται πως βρίσκουν τρόπο και "τρυπώνουν" μέσα σε αυτήν.

thrakitoday

Διαβάστε επίσης: Ξάνθη: Μόνο για λίγες ώρες δούλεψαν τα φανάρια!